Den lækreste vegetarlasagne med en masse grøntsager og røde linser. Den smager hamrende godt og er perfekt til gæster.
Den bedste vegetarlasagne med røde linser
Denne opskrift på linselasagne er vegetarisk og kødsovsen er erstattet med en linsesovs, som er fuld af smag og dybde. Derudover indeholder den blandt andet også aubergine, svampe og squash. Min mand ELSKER lasagne og dette er et rigtig godt alternativ til en kødfri af slagsen. Den får top points af ham, og det siger ikke så lidt.
Kig her for at finde inspiration til mere vegetar aftensmad her.
Linselasagne med røde linser
Jeg har brugt røde linser i denne vegetarlasagne, da de giver en god tyk konsistens til sovsen. Du kan også sagtens bruge brune eller grønne linser. De har en mere fast konsistens, hvilket bestemt også kan noget.
Hvis du er på udkig efter opskrifter med linser, så tjek også min linsesuppe med kokosmælk og røde linser, min tomatsovs med røde linser og disse linsefrikadeller med grønne linser.
Børnevenlig vegetarlasagne med skjulte grøntsager
Når du laver lasagnen, så er en food processer din ven. Tro mig, det er besværet værd at finde den frem fra skabet 😉 Der er nemlig en del grøntsager i denne vegetar lasagne, som skal hakkes, og det kan en foodprocesser klare meget hurtigere end man selv kan.
Lasagnen indeholder blandet andet squash, aubergine og svampe og de er snittet på ingen tid, hvis du bruger en foodprocesser. Lad dig derfor ikke skræmme af alt hakkearbejdet. Og har du ikke sådan en blender, så kan du også sagtens klare snittearbejdet selv. Så anbefaler jeg, at du snitter alle grøntsagerne inden du sætter sovsen over.
Lad dig heller ikke skræmme af mængden af grøntsager, hvis du skal servere den for grøntsagsforskrækkede børn. De opdager dem højst sandsynligt ikke, da de er gemt godt væk i sovsen, hvor de giver smag. Min lille søn spiser den i hvert fald med stor velbehag.
Hvad er forskellen på bechamelsauce og mornaysause
Forskellen er faktisk bare, at der er ost i mornaysauce og det er der ikke i bechamelsauce. Du har sikkert faldet over opskrifter, hvor der enten er blevet brugt den ene eller den anden type sovs, men som du kan se, så er der ikke den store forskel. Jeg er stor fan af ost, så jeg går selvfølgelig med mornaysaucen.
Her har jeg lavet min egen mornaysauce, og jeg lover, at det er ret lige til. Dog må jeg indrømme, at jeg også køber dem færdiglavede fra tid til anden. Det er sikkert dyrere, men nogle gange, så er det bare nemmest. Hvis du vælger at bruge en købeversion, så vil jeg tro, at du skal bruge to kartoner. Hellere lidt for meget end for lidt, right?
Find opskriften på vegetarlasagne her:
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarlasagne – linselasagne med røde linser
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Til lasagnesaucen
- 2 løg (mellemstore)
- 4 fed hvidløg
- 1 squash (ca. 250 g)
- 200 g brune svampe
- 1 aubergine (ca. 300 g)
- 2 mellemstore gulerødder (ca. 200 g)
- 3 tsk tørret timian
- 3 tsk tørret oregano
- 2 dl tomatpure
- 50 g hakkede soltørrede tomater i olie
- 2 dåser hakkede tomater
- 5 dl vand
- 1 terning grøntsagsbuillon
- 250 g røde linser
- 2 tsk balsamico eddike
- Olie til at stege i
- Salt og peber
Til mornaysovsen
- 75 g smør
- 6 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- 1 tsk revet muskatnød
- 175 g revet mozzarella
- Salt og peber
Derudover skal du bruge
- 10 lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella til toppen (eller 100-125 g revet ost )
Tilberedelse
Lasagnesauce
- Denne lasagne er spækket med grøntsager, så det er klart nemmest, hvis du finder din foodprocesser frem, så den kan klare hakkearbejdet for dig. Du kan også bruge en kniv, men så tager det længere tid. Hvis du vælger en kniv, vil jeg anbefale dig at forberede alle grøntsagerne inden du starter sovsen. Vælger du foodprocesseren, så kan du blende dem løbende, som jeg også gør i denne opskrift.
- Varm noget olie i en stor gryde ved middel varme. Pil løg og hvidløg og halver dem. Smid dem i en foodprocesser, så de bliver hakket fint. Put løg og hvidløg i gryden og rør rundt.2 løg,4 fed hvidløg
- Nu til de andre grøntsager. Vask din squash og skær den i skiver af 5-7 cm. Put dem i foodprocessoren og blend til de er hakket i små stykker. Put derefter indholdet i gryden sammen med løg og hvidløg.1 squash
- Vask svampene og giv også dem i en tur i foodprocesseren inden de kommer i gryden. Husk at røre rundt i gryden undervejs.200 g brune svampe
- Gør det samme med auberginen og til sidst med skrællede gulerødder.1 aubergine,2 mellemstore gulerødder
- Tilsæt tørret timian og tørret oregano og steg grøntsagerne af i minium 10 minutter eller til de begynder at blive bløde.3 tsk tørret timian,3 tsk tørret oregano
- Hak de soltørrede tomater i mindre stykker og tilsæt dem til gryden sammen med tomatpureen. Lad det stege med i et par minutters tid.50 g hakkede soltørrede tomater i olie,2 dl tomatpure
- Tilsæt så vand, hakkede tomater, grøntsagsbouillion og balsamico eddike.2 dåser hakkede tomater,5 dl vand,1 terning grøntsagsbuillon,2 tsk balsamico eddike
- Skyld de røde linser under en si og hæld også dem i.250 g røde linser
- Lad nu sovsen simre i minimum 30 minutter under omrøring og smag til med salt og peber.Salt og peber
Mornaysauce
- Når der er gået 20 minutter kan du begynde på mornaysovsen.
- Smelt smørret i en mellemstor gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen med et piskeris.75 g smør,6 spsk hvedemel
- Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blivelidt tyk.6 dl mælk
- Tilsæt muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.1 tsk revet muskatnød,175 g revet mozzarella,Salt og peber
Nu skal den samles
- Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Jeg brugte et fad med følgende mål: 22 x 32 x 5 cm*.
- Nu er det tid til at samle lasagnen. Hæld først monaysauce i, så lasagnesauce, så plader og fortsæt sådan. Slut at med mornaysauce.10 lasagneplader
- Fordel så frisk mozzarella på toppen, som er skåret i skiver a ca. 3 mm.125 g frisk mozzarella til toppen
- Bag den i ovnen i ca. 25-30 minutter og lad den derefter køle lidt af, før den er klar til at blive serveret.
Noter
Kan vegetarlasagne fryses?
Ja, du kan godt fryse denne vegetarlasagne. Du skærer den bare i mindre stykker og fryser dem ned. Perfekt til at have i fryseren til en dag, hvor lysten eller tiden ikke er til at stå i køkkenet. Det er også en god barsels ret til fryseren til den første tid med baby. Du kan også fryse selve linsesovsen ned og så tø den op og derefter samle en lasagne. Det giver det bedste resultat, men er ikke lige så nemt.
Tip: Du kan også lave en ekstra stor portion af linsesovsen, som du kan tage op og spise med kogt pasta til.
Tilbehør til vegetarlasagne med linser
Egentligt behøver denne lasagne ikke noget tilbehør, da den allerede indeholder en masse smag, teksturer og grøntsager. Jeg synes dog altid det er lækkert med en frisk salat til eller noget stegt grønt. Det kunne være en klassisk tomatsalat eller måske en græsk salat. Og ja, der er ost i begge de salater, jeg foreslår!
Her har jeg lavet en hurtig salat med: Salat, tomat, frisk mozzeralla, pistacienødder, cirtronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.