Linseret med søde kartofler og grønkål

Her har du den ultimative comfort food linseret med grønne linser, søde kartofler og grønkål, som svømmer rundt i en cremet, fløjsblød sovs lavet på kokosmælk. Mmh jeg lyver ikke, når jeg siger, at hver bid smager himmelsk og er loaded med smag og tekstur.

Denne linseret er faktisk vegansk, altså uden nogen former for animalske produkter, så hvis du spiser plantebaseret, er den også for dig 🙂 Og også bare for dig, som elsker lækre varmende og nærende gryderetter, man kan varme sig på.

Se alle mine opskrifter på vegetariske gryderetter her.

linseret

Opskrift på vegansk linseret med grønne linser

Jeg elsker gryderetter ala denne her. De er nemme at lave, og når først alt er hakket og blandet, så skal de bare stå og passe sig selv. Så kan jeg ordne andre ting i mellemtiden, såsom eksempelvis at smørre madpakke, eller smække benene op på sofaen.

Jeg har en plan om, at vi skal blive meget bedre til at spise linser og bønner herhjemme. Der findes så mange lækre slags, så det er bare med at eksperimentere. Linser er både billige, en god kilde til protein og så er de gode for miljøet.

Retten her er faktisk vegansk, selvom det egenligt ikke var noget jeg som sådan gik efter, da jeg udviklede den. Den smager virkelig godt og er spækket med sunde sager, der giver masser af næring. Og jeg kan love dig for, at den mætter.

Er du til cremede linseretter, så har jeg også disse, som er værd at tjekke ud:

Du kan også finde opskrifter på endnu flere vegetariske retter her.

Tilbehør til vegetarisk linseret

Faktisk synes jeg slet ikke det er nødvendigt med tilbehør til denne ret. Den har masser af smag og forskellige teksturer, så det behøves ikke. Man kan dog sagtens vælge at servere den med eksempelvis kogt pasta, quinoa eller bulgur. Eller endnu bedre, de her pandebrød med hvidløg 😉

Jeg synes også gryderetter smager godt med creme fraiche på toppen eller yoghurt, og så er frisk bredbladet persille jo også altid lækkert. Hvis du er team koriander, så ville det heller ikke være dumt.

linseret med grønne linser opskrift
vegetarisk linseret

Sund linseret med grønne linser og grøntsager

I denne ret har jeg skruet godt op for grøntsagerne og du finder både hvidløg, aubergine, søde kartofler og grønkål i den. Man føler sig jo nærmest sund bare af at kigge på den, haha.

Nu ved jeg, at der er flere, som ikke er til aubergine. Er man ikke det, så kan den godt undlades. Den gør noget lækkert for teksturen, men mere vigtig er den ikke. Så kan du ikke lide aubergine eller kan du ikke få fat på en, så lad det endelig ikke holde dig tilbage.

De søde kartofler kan også byttes ud med almindelige hvide kartofler og grønkålen kan byttes ud med hakket spinat. Bare for at give dig noget inspiration, hvis du gerne vil ændre lidt i ingredienslisten.

Opskrift på linseret med grønne linser og søde kartofler

Reklamelinks er markeret med*

linseret
4,60 fra 5 stemmer

Linseret med grønne linser, søde kartofler og grønkål

Den lækreste linseret med grønne linser, søde kartofler, aubergine og grønkål. Det hele svømmer rundt i en cremet sovs af hakkede tomater og kokosmælk og så er retten oven i købet vegansk.
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter

Ingredienser 

  • 500 g sød kartoffel
  • 1 aubergine
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 ½ dl grønne linser
  • 150 g grønkål
  • Olie til at stege i
  • Salt & peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Skær den søde kartoffel i små tern a ca 1×1 cm og bag den i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 min. Du behøver ikke skrælle den, men blot vaske den grundigt.
  • Hak hvidløg og skær auberginen i små tern.
  • Varm olien i en stor gryde og tilsæt hvidløg, gurkemeje, salt, peber og spidskommen og til sidst aubergine.
  • Steg i ca. 5 min og tilsæt derefter kokosmælk og hakkede tomater. Vask de grønne linser i en si og hæld dem ned i gryden.
  • Tag de søde kartofler ud af ovnen og kom også dem i gryden. Nu skal retten bare simre i ca. 25 minutter og du behøver ikke gøre så meget andet end at røre i ny og næ.
  • Når der er gået 25 minutter tilsættes hakket grønkål og nu skal retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,60 fra 5 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Hvilke linser kan man bruge?

I denne opskrift bruger jeg grønne linser, men du kan sagtens bytte dem ud og bruge eksempelvis belugalinser eller røde linser. Alt afhængigt af, hvilken du vælger, så skal du være opmærksom på, om retten skal simre mere eller mindre tid.

linseret med søde kartofler

vegetartisk linseret med grønne linser
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,60 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments