Vegetarisk ret med palmekål og limabønner

En super nem vegetarisk ret med palmekål og limabønner (butter beans), der er smagt til med citron og gavmildt med kværnet peber. Lav den på 30 minutter. Kan eksempelvis spises med ris, pasta eller noget lækkert brød. Du kan også lave retten som tilbehør.

Jeg elsker vegetariske gryderetter og jeg har efterhånden også fået opbygget mig en fin samling her på bloggen. Denne er ultra cremet, fuld af smag og så er den nem! Og hvis du ikke kan finde palmekål, så kan det sagtens byttes ud med grønkål.

Prøv også min opskrift på den bedste chili sin carne og vegetarisk paprikagryde med bønner og grøntsager.

vegetarisk ret med palmekål og limabønner

Tilbehør til ret med palmekål og limabønner

Man kan spise denne her ret med palmekål og limabønner på mange måder:
– Med en ske, som en slags suppe/gryderet.
– Med enten ris, pasta eller quinoa til.
– Med et stykke godt brød til at skovle bønnerne og sovsen op med. Her ses surdejsbrød (købt fra frost i et supermarked), men du kan også lave dine egne pandebrød. Jeg har flere gode opskrifter her.
– Eller du kan servere den som tilbehør. Eksempelvis til en lækker plantebøf og pommes fritter.

vegetarisk ret med limabønner

Find opskriften på ret med palmekål og limebønner her:

Reklamelinks er markeret med*

vegetarisk ret med palmekål og limabønner
4,80 fra 5 stemmer

Vegetarisk ret med palmekål og limabønner

Den lækreste cremede vegetarret med palmekål, limabønner (butter beans) og godt med citronsaft og kværnet peber. Spis den med ris, pasta eller et godt stykke brød.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser 

  • 2 skalotteløg*
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til at stege i
  • 1 dåse limabønner
  • 1 spsk tørret eller frisk timian
  • 5 stængler palmekål*
  • 250 ml madlavningsfløde*
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • kværnet peber og flagesalt
  • Server med surdejsbrød

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg fint og steg det i noget olivenolie i en stor pande i 2 minutter.
    2 skalotteløg*,2 fed hvidløg,olivenolie til at stege i
  • Si bønnerne i en finmasket si og hæld dem på panden sammen med timian. Steg i 5 minutter.
    1 dåse limabønner,1 spsk tørret eller frisk timian
  • Hiv bladene af stænglerne og hak dem groft. Vask dem grundigt og tilsæt dem på panden og steg i nogle minutter, så de 'falder' lidt sammen.
    5 stængler palmekål*
  • Tilsæt så madlavningsfløde, citronsaft, vand, bouillon.
    250 ml madlavningsfløde*,2 spsk citronsaft,1 dl vand,1 terning grøntsagsbouillon
  • Lad det simre i 10 minutters tid og smag til med peber, salt og citronsaft.
  • Server eksempelvis med ris, pasta eller noget lækkert surdejsbrød

Noter

*Almindelige hvide løg kan også bruges 
*Retten fungerer også fint med grønkål. Så skal du muligvis nøjes med tre stængler alt afhængigt af størrelsen. Du kan starte med at hakke bladene fra tre og så evt putte mere grønkål i.  
*Kan byttes ud med en vegansk version.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,80 fra 5 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Tjek også disse opskrifter med bønner

Vegetarisk ret med palmekål og limabønner
Den lækreste cremede vegetarret med palmekål, limabønner (butter beans) og godt med citronsaft og kværnet peber. Spis den med ris, pasta eller et godt stykke brød.
Gå til opskrift
vegetarisk ret med palmekål og limabønner
Vegetarisk paprikagryde med bønner og grøntsager
Nem vegetarisk paprikagryde, der er sund og smager godt. Den er fuld af grøntsager og butter beans. Spis den med kartoffelmos, ris eller brød til.
Gå til opskrift
vegetarisk paprikagryde
Vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf
Den bedste vegetariske burger med en bøf lavet på sorte bønner, jalapeños, hvidløg og engelsk sovs. Den er fuld af smag og umami og smager helt perfekt. Opskriften giver 8 bøffer.
Gå til opskrift
vegetar burger med sorte bønner
palmekål

Palmekål og limabønner

Palmekål minder meget om grønkål, men der er dog forskelle i smag og struktur. Derfor kan du også sagtens bytte de to ud i opskriften her. Strukturen i palmekål er mere grov i det, som man kan se på billedet her. Det bliver brugt flittigt i Italien i diverse retter. Eksempelvis salater og supper. De er også gode i wokretter eller du kan bruge dem til at lave chips ved at bage dem i ovnen med olivenolie og flagesalt.

Limabønner kender du måske også som butter beans. Det er nogle store, hvide bønner, som er fantastiske i gryderetter, supper og salater blandt andet. I denne opskrift har jeg brugt fra dåse, da de allerede er kogte og det er så nemt, men du kan selvfølgelig også selv koge dem.

limabønner og palmekål
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,80 from 5 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments