Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter

En skøn vegetarisk pastaret med aubergine, hvor der er kræset ekstra meget for smagen. Bagt aubergine, soltørrede tomater, timian og sprøde kikærter. Det her er en rigtig score ret! Retten er vegansk, hvis du undlader osten på toppen.

Hvis du vil forkæle en date, kæreste eller nogle veninder eksempelvis, så kan jeg anbefale at lave denne vildt lækre vegetariske pastaret med aubergine. Den tager lidt længere tid end mange andre pastaretter, da man først skal bage auberginen i ovnen, men det er al ventetiden værd.

Obs: Der er til ca. 3-4 personer, hvilket afhænger af, om du eksempelvis serverer en salat til eller andet. Det er i hvert fald ikke til fire store portioner.

vegetarisk pastaret med aubergine og soltørrede tomater

Reklamelinks er markeret med*

vegetarisk pastaret med aubergine opskrift
5 fra 2 stemmer

Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter

Denne vegetariske pastaret er en rigtig luksus ret med ovnbagt og mør aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter. Spis den med revet ost på toppen. Opskriften giver til 3-4 personer*.
Antal: 3 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 1 time 15 minutter

Ingredienser 

  • 2 aubergine (ca. 450 g i alt)
  • 1 dåse kikærter ((240 g i drænet vægt) )
  • 4 fed hvidløg
  • 80 g soltørrede tomater i olie (ca. ½ glas. Tag dem op med en gaffel og lad dem dryppe let af)
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 spsk frisk eller tørret timian
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 dl pastavand (det vand pastaen har kogt i )
  • 200 g pasta (eksempelvis linguini)
  • 2 spsk citronsaft
  • kværnet peber og flagesalt
  • revet pecorino

Tilberedelse

  • Vi skal først have vores aubergine i ovnen, da de tager længst tid. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Vask og tør dine aubergine. Prik huller i den/dem med en gaffel og læg den/dem på en bageplade med bagepapir. De skal bages i ca. 30-40 minutter. Alt afhængigt af, hvor store den/de er.
    2 aubergine
  • Nu til kikærterne. Dræn kikærterne for væske, vask dem i en finmasket si og tør dem med et stykke køkkenrulle. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys 2 spsk olivenolie + 1 tsk flagesalt. Put bagepladen i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter. Eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud, når de er færdige og lad dem køle af på en tallerken.
    1 dåse kikærter
  • Imens du venter på tingene i ovnen bliver klar, kan du finde de andre ingredienser klar og hakke hvidløget fint, samt hakke de soltørrede tomater groft.
    4 fed hvidløg,80 g soltørrede tomater i olie
  • Når der er ca. 15 minutter til at auberginen er færdig kan du sætte pastavandet til at koge. Put pastaen i, når det koger. Hold øje med, hvornår det er færdigt. Smid ikke alt vandet ud, da vi skal bruge noget af det senere til sovsen.
    200 g pasta
  • Når auberginen er blød tager du den ud skærer den på langs og river ’kødet’ ud med en gaffel. Selve 'skindet' skal vi ikke bruge.
  • Varm nu olivenolien på en pande. Tilsæt hvidlæg og rør rundt i et minuts tid. Tilsæt så tomatpure, de soltørrede tomater og timian.
    2 spsk tomatpure,1 spsk frisk eller tørret timian
  • Tilsæt aubergine kødet og lad det stege ved middel varme i ca. 5 minutter. Tilsæt 2 dl vand fra pastaen, 2 spsk citronsaft og lad det simre i 2-3 minuttert.
    2 dl pastavand,2 spsk citronsaft
  • Tilsæt så kikærterne og pastaen og rør det hele godt rundt. Smag til med salt og peber.
  • Server med masser af revet ost.

Noter

Obs: Der er til ca. 3-4 personer, hvilket afhænger af, om du eksempelvis serverer en salat til eller andet. Det er i hvert fald ikke til fire store portioner.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Vegetarisk pastaret med aubergine og den lækreste sovs

Hvis det skal gå hurtigere, så kan man sagtens skære auberginen i små tern og lade dem simre i sovsen og koge dem møre dér i stedet for at ovnbage dem. Det vil være hurtige, men dog ikke give den samme lækre smag og konsistens.

Sovsen består af soltørrede tomater (dem der ligger i en olielage), tomatpore, timian, citronsaft, pastavand, salt peber og selvfølgelig aubergine. Den er fuld af smag og power.

Kikærterne har og tilføjet for at give retten noget protein og noget der knaser lidt, når man spiser det.

Prikken over i’et er masser af revet ost på toppen. Hvis retten skal være vegansk, kan du sagtens undlade osten. Du kan evt. riste lidt panko på en pande og så drysse med det i stedet.

Opskrifter på vegetariske pastaretter

Hvis du leder efter mere inspiration til vegetariske pastaretter, så har jeg også disse virkelig gode go to hverdagsretter.

Svamperagout med grønne linser
Nem og lækker vegetarisk aftensmad med masser af umami og smag. Retten er fuld af svampe og grønne linser og serveres med frisk pasta.
Gå til opskrift
vegetarisk svamperagout opskrift
Tomatsovs med røde linser
Pasta i tomatsovs med røde linser. En sund og mættende vegetarisk aftensmad – både til børn og voksne.
Gå til opskrift
pasta med røde linser
Vegetarisk one pot pasta
En nem og cremmet vegetarisk one pot pasta ret. Det eneste den kræver er, at du hakker lidt, smider alle ingredienser i en gryde, sætter låget halvt på og lader retten simre for sig selv i ca. 30 minutter. 
Gå til opskrift
Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter 1

Du kan også gå på opdagelse her og se alle mine opskrifter på vegetarisk aftensmad.

vegetarisk pastaret med aubergine
vegetarisk pastaret med aubergine opskrift
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments