En skøn vegetarisk pastaret med aubergine, hvor der er kræset ekstra meget for smagen. Bagt aubergine, soltørrede tomater, timian og sprøde kikærter. Det her er en rigtig score ret! Retten er vegansk, hvis du undlader osten på toppen.
Hvis du vil forkæle en date, kæreste eller nogle veninder eksempelvis, så kan jeg anbefale at lave denne vildt lækre vegetariske pastaret med aubergine. Den tager lidt længere tid end mange andre pastaretter, da man først skal bage auberginen i ovnen, men det er al ventetiden værd.
Obs: Der er til ca. 3-4 personer, hvilket afhænger af, om du eksempelvis serverer en salat til eller andet. Det er i hvert fald ikke til fire store portioner.
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 aubergine (ca. 450 g i alt)
- 1 dåse kikærter ((240 g i drænet vægt) )
- 4 fed hvidløg
- 80 g soltørrede tomater i olie (ca. ½ glas. Tag dem op med en gaffel og lad dem dryppe let af)
- 2 spsk tomatpure
- 1 spsk frisk eller tørret timian
- 4 spsk olivenolie
- 2 dl pastavand (det vand pastaen har kogt i )
- 200 g pasta (eksempelvis linguini)
- 2 spsk citronsaft
- kværnet peber og flagesalt
- revet pecorino
Tilberedelse
- Vi skal først have vores aubergine i ovnen, da de tager længst tid. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Vask og tør dine aubergine. Prik huller i den/dem med en gaffel og læg den/dem på en bageplade med bagepapir. De skal bages i ca. 30-40 minutter. Alt afhængigt af, hvor store den/de er.2 aubergine
- Nu til kikærterne. Dræn kikærterne for væske, vask dem i en finmasket si og tør dem med et stykke køkkenrulle. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys 2 spsk olivenolie + 1 tsk flagesalt. Put bagepladen i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter. Eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud, når de er færdige og lad dem køle af på en tallerken.1 dåse kikærter
- Imens du venter på tingene i ovnen bliver klar, kan du finde de andre ingredienser klar og hakke hvidløget fint, samt hakke de soltørrede tomater groft.4 fed hvidløg,80 g soltørrede tomater i olie
- Når der er ca. 15 minutter til at auberginen er færdig kan du sætte pastavandet til at koge. Put pastaen i, når det koger. Hold øje med, hvornår det er færdigt. Smid ikke alt vandet ud, da vi skal bruge noget af det senere til sovsen.200 g pasta
- Når auberginen er blød tager du den ud skærer den på langs og river ’kødet’ ud med en gaffel. Selve 'skindet' skal vi ikke bruge.
- Varm nu olivenolien på en pande. Tilsæt hvidlæg og rør rundt i et minuts tid. Tilsæt så tomatpure, de soltørrede tomater og timian.2 spsk tomatpure,1 spsk frisk eller tørret timian
- Tilsæt aubergine kødet og lad det stege ved middel varme i ca. 5 minutter. Tilsæt 2 dl vand fra pastaen, 2 spsk citronsaft og lad det simre i 2-3 minuttert.2 dl pastavand,2 spsk citronsaft
- Tilsæt så kikærterne og pastaen og rør det hele godt rundt. Smag til med salt og peber.
- Server med masser af revet ost.
Noter
Vegetarisk pastaret med aubergine og den lækreste sovs
Hvis det skal gå hurtigere, så kan man sagtens skære auberginen i små tern og lade dem simre i sovsen og koge dem møre dér i stedet for at ovnbage dem. Det vil være hurtige, men dog ikke give den samme lækre smag og konsistens.
Sovsen består af soltørrede tomater (dem der ligger i en olielage), tomatpore, timian, citronsaft, pastavand, salt peber og selvfølgelig aubergine. Den er fuld af smag og power.
Kikærterne har og tilføjet for at give retten noget protein og noget der knaser lidt, når man spiser det.
Prikken over i’et er masser af revet ost på toppen. Hvis retten skal være vegansk, kan du sagtens undlade osten. Du kan evt. riste lidt panko på en pande og så drysse med det i stedet.
Opskrifter på vegetariske pastaretter
Hvis du leder efter mere inspiration til vegetariske pastaretter, så har jeg også disse virkelig gode go to hverdagsretter.
Du kan også gå på opdagelse her og se alle mine opskrifter på vegetarisk aftensmad.