Nem vegetarisk paprikagryde, der kan laves på ingen tid. En rigtig hverdagsklassiker, bare vegetarisk. Den er fuld af grøntsager og bønner. Spis den med ris, kartoffelmos eller brød til.
Her har jeg serveret retten med mine nemme pandebrød med kartoffel.
Jeg er vild med en god vegetarisk gryderet og vegetarisk paprikagryde er ikke en undtagelse. Den er spækket med blandt andet champignon, peberfrugt, squash og butter beans, som svømmer rundt i en cremet paprikasovs.
Vegetarisk paprikagryde med grøntsager og bønner
Paprikagryde består blandt andet af bacon, svinemørbrad og cocktailpølser, men i denne vegetariske version finder du ingen af disse ingredienser. Denne vegetariske paprikagryde er i stedet fyldt med grøntsager skåret i mundrette tern og store butter beans. Bønnerne giver retten noget mere bid og så tilfører de protein. Du kan også bytte dem ud med eksempelvis kidney beans aller kikærter, men jeg synes de store butter beans fungerer rigtig godt til denne ret.
Vegansk paprikagryde
Det er super nemt at gøre denne paprikagryde vegansk. Man udskifter bare madlavningsfløden med et plantebaseret alternativ. Jeg ved, der findes en masse i supermarkederne efterhånden, så det burde være nemt 🙂
Inspiration til vegetarisk aftensmad
Jeg har mange opskrifter på vegetariske gryderetter på bloggen. Hvis du synes denne lyder lækker, så kan jeg også anbefale
– Linsesuppe med kokosmælk og spinat
– Svensk pølseret med grøntsager
– Vegansk linseret med grønne linser
– Linser i karry
– Vegetarisk panang curry med peanutbutter
Gå også på opdagelse i mit arkiv, hvor jeg deler en masse vegetarretter, og inspiration til vegetarisk hverdagsmad. Hvis du gerne vil spise mere vegetarisk, men ikke har tiden eller lysten til at stå så meget i køkkenet, så kan du også se en oversigt over alle vegetariske måltidskasser her. Bare et tip 🙂
Opskrift på vegetarisk paprikagryde
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarisk paprikagryde med bønner og grøntsager
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g brune champignon
- 2 røde peberfrugter
- 1 squash
- 2 tsk røget paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 terning grøntsagsboillon
- 250 ml madlavningsfløde
- 1 dåse butterbeans
- Salt og peber
- Olivenolie til at stege i
Tilbehør:
- Fladbrød
- Ris
- Persille
Tilberedelse
- Hak løg og hvidløg fint. Steg det i 3-5 minutter i en stor gryde i noget olie. Vask svampe, peberbrugt og squash og skær dem i mundrette tern. Hæld dem i gryden og steg i ca. 10 minutter.
- Tilsæt så hakkede tomater, vand, grøntsagsbouillion og paprika.
- Si bønnerne og skyld dem med vand. Tilsæt dem derefter til gryden.
- Tilsæt så madlavningsfløde og lad retten simre i 15 minutters tid. Smag til med salt og peber.
- Imens retten simrer, kan du tilberede tilbehøret.
Noter
Kartoffelmos