Vegetarisk millionbøf eller millionlinser, som det også kaldes, er en super lækkert comfort food ret. Serveret med en lækker cremet kartoffelmos til. Det er grøn mormormad, når det er bedst.
Jeg elskede millionbøf med kartoffelmos som barn, så nu har jeg prøvet at lave en grønnere version selv, som blandt andet består af grønne linser og karamelliserede løg. Selvom det selvfølgelig er noget andet, så er denne ret helt fantastisk og smovset. Lige som den skal være. Kartoffelmosen har jeg selvfølgelig også givet et twist, så dette er min version på en luksus kartoffelmos.
Find flere opskrifter på vegetar simremad her.
Den bedste opskrift på vegetarisk millionbøf
Retten her er en rigtig simreret og er lige sådan en, man har lyst til, når det er lidt koldt uden for. Ægte comfort food. Den er smagt til med blandt andet soya, timian og balsamico eddike og der er fuld smag på umamien. Linserne tilfører protein og struktur til retten og de karamelliserede løg giver den skønneste smag. Elsker karamelliserede løg! Ikke så meget at klargøre dem dog, haha.
Få opskriften på vegetarisk millionbøf her:
Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk millionbøf med grønne linser – millionlinser
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Millionlinser
- 6 løg mellemstore
- 25 g smør
- 3 laurbærblade
- 4 tsk tørret timian
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpuré
- 2 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon
- 3 dl madlavningsfløde
- 2 dåser grønne linser (400 g. pr dåse, 240 g drænet)
- 2 spsk balsamico eddike
- 1.5 spsk soya
- 1 spsk sovsekulør
- salt og kværnet peber
Luksus kartoffelmos
- 1 kg (kartofler)
- 1 dl creme fraiche
- 50 g smør
- 2 dl mælk
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk muskatnød (kan undlades)
- salt
Tilberedelse
- Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde ringe.6 løg mellemstore
- Varm smørret op i en wok ved medium varme og tilsæt løg, laurbærblade og timian og skru helt ned for varmen. Lad dem stå og hygge sig i ca. 30 minutter til de er blevet bløde og karamelliserede. Rør rundt undervejs.25 g smør,3 laurbærblade,4 tsk tørret timian
- I mens kan du gøre klar til kartoffelmosen. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i rigeligt usaltet vand til de er møre. Det tager ca. 20-30 minutter.1 kg
- Si vandet fra, når de er færdige og tilsæt smør, creme fraiche og mælk og mos kartoffelmosen med en moser. Hold lidt af mælken tilbage, så du kan styre, hvordan du gerne vil have konsistensen.1 dl creme fraiche,50 g smør,2 dl mælk
- Tilsæt så hakket persille og og muskatnød og smag til med salt.1 håndfuld bredbladet persille,1 tsk muskatnød,salt
- Tilbage til millionsovsen. Når løgene er karamelliserede tilsættes hakket hvidløg. Rør rundt i et par minutter. Si vandet fra linserne og tilsæt dem sammen med de resterende ingredienser. Lad retten koge videre i 20 minutters tid.2 fed hvidløg,1 spsk tomatpuré,2 dl vand,1 grøntsagsbouillon,3 dl madlavningsfløde,2 dåser grønne linser,2 spsk balsamico eddike,1.5 spsk soya,1 spsk sovsekulør
- Smag til med salt og peber.salt og kværnet peber
Oftest stillede spørgsmål til vegetarisk millionbøf
Kan man bruge andre linser?
Ja, men jeg ville nok gå med en mere fast version så. Eksempelvis belugalinser. Jeg tror at sovsen vil blive for ‘moset’ i det, hvis man bruger røde linser.
Hvor længe kan vegetarisk millionbøf holde sig?
I 3-4 dage på køl.
Kan man fryse retten?
Ja, det kan du sagtens. Du kan også fryse kartoffelmosen. Du vil måske opleve, at der sker noget med konsistensen, når du tør den op, men smagen er den samme.
Vegetarisk mormormad
Jeg elsker mormormad og her har du mit twist på nogle flere klassiske retter, som jeg har gjort grønnere 🙂