Vegetarisk comfort food ala vegetarisk gnocchi med rosenkål, hvidløg og salvie, som er vendt i olivenolie og citronsmør. Selvfølgelig med en gavmild mængde revet ost. Perfekt til når det gerne må være ekstra lækkert.
I denne gnocchi opskrift har jeg stegt gnocchi’erne direkte på panden, så de får en gylden stegeskorpe. Det er en super nem måde at tilberede gnocchi og så smager de ekstra godt, når de er sprøde og har lidt bid. Det hele er vendt rundt i en slags sovs af olivenolie og brunet smør, som dufter af citron, hvidløg og salvie. En scoreret med rosenkål kan man måske kalde det. Det ser man ikke så ofte, hva? 😉
Hvis du også er vild med gnocchi, så tjek også mine opskrifter på cremet gnocchi med svampe og spinat og gnocchi med butternut squash og grønkål.
Hvor lang tid kan vegetarisk gnocchi med rosenkål holde sig?
Du kan godt gemme rester til dagen efter og opvarme dem på panden i noget olivenolie eller smør. Jeg vil dog anbefale, at du spiser retten lige efter den er lavet. Det er sådan en, der er bedst helt frisk. I modsætning til eksempelvis en lasagne, som nærmest smager bedre dagen der på.
Du kan finde mange flere opskrifter på vegetariske aftensmadretter her.
Hvad er gnocchi?
Gnocchi er italiensk og består traditionelt af kartofler. Jeg plejer at beskrive det som en mellemting mellem kartofler og pasta. Man kan også lave gnocchi af græskar, rødbede osv. De er nemme at lave selv og relativt billige i råvarer, men det er selvfølgelig endnu nemmere at købe dem færdiglavede, så det har jeg gjort i denne opskrift. Man kan både koge og stege dem. Hvis man koger dem, så får de en meget blød konsistens, hvilket jeg ved kan dele vandende. Når man steger dem, får de en sprød stegeskorpe og bliver bløde i midten.
Kan man bruge andre grøntsager end rosenkål?
Ja, det kan man sagtens. Men jeg vil anbefale dig til at give dem en chance i denne her ret 😉 De bliver stegt med masser af hvidløg, citron, olivenolie og brunet smør og de smager helt fantastisk. Næsten som små stykker slik 😉 Men ellers kan du eksempelvis bruge broccoli skåret i små buketter.
Få opskriften på vegetarisk gnocchi med rosenkål her:
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarisk gnocchi opskrift med rosenkål og brunet citronsmør
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 300 g rosenkål
- 500 g gnocchi
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk hakket salvie
- 1 lille citron (skallen )
- ½ lille citron (saften)
- 30 g smør
- 1 spsk honning
- Olivenolie til at stege i
- Flagesalt og kværnet peber
- Revet pecorino (eller parmesan)
Tilberedelse
- Først til rosenkålene. Fjern de yderste blade, vask dem og skær så bunden af. Halver dem og stil dem til siden i en skål300 g rosenkål
- Gør nu citron og salvie klar og stil til side.
- Varm ca. 3 spsk olivenolie på en pande og tilsæt presset hvidløg og steg kort. Tilsæt så rosenkål og steg til de bliver gyldne. Krydr med flagesalt og kværnet peber og halvdelen af citronskallen. Steg et par minutter til, hæld dem i en skål og sæt dem til siden.2 fed hvidløg,Olivenolie til at stege i,Flagesalt og kværnet peber
- Varm 1 spsk olivenolie på den samme pande og tilsæt hakket salvie. Hæld gnocchi på panden (de skal ikke koges først) og steg dem ved middelvarme til de er blevet let gyldne. Tilsæt derefter smørret sammen med citronsaft, resten af citronskallen og honning og lad det stege ca. 3 minutter.500 g gnocchi,2 spsk hakket salvie,30 g smør,1 spsk honning,1/2 lille citron
- Tilsæt til sidst rosenkål og vend det hele godt rundt og rosenkålene er blevet vamret op igen. Smag til med salt og peber. Server med revet ost.Revet pecorino
Flere opskrifter med gnocchi
Kan man prøve for mange retter med gnocchi? Her har du tre andre af mine yndlingsopskrifter med gnocchi.