Elsker du karry? Og kartofler? Så er denne her cremede, vegetariske curry måske noget for dig 🙂
Vegetarisk curry med kartofler og ærter
Det er perfekt aftensmad til en kold efterårsaften og så er det endda nogle ret billige råvarer, der er på ingredienslisten. Se også her, hvis du holder af en god omgang vegetarisk simremad.
Hvis du ikke har grønkål, så kan du sagtens putte eksempelvis spinat eller porre i. Gulerødder, pastinak eller knoldselleri kunne også være lækkert. Det er kun din fantasi og grøntsagsskuffe, der sætter grænsen 😉
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarisk curry med kartofler og ærter
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 4 store kartofler i tern
- 2 spsk karry
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk tørret eller frisk ingefær
- 1 spsk gurkemeje
- Olivenolie til at stege i
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl vand
- 250 ml madlavningsfløde
- 1 tsk grøntsagsbouillon
- 4 dl ærter
- 4 stilke grønkål
Tilberedelse
- Hak løg og hvidløg og skær også kartoflerne ud i mundrette tern og stil det til side.1 løg,3 fed hvidløg,4 store kartofler i tern
- Varm lidt olivenolie i en stor gryde og tilsæt karry, spidskommen, ingefær og gurkemeje. Efter det er svitset af tilsættes lød og hvidløg2 spsk karry,1 spsk spidskommen,1 spsk tørret eller frisk ingefær,Olivenolie til at stege i,1 spsk gurkemeje
- Tilsæt kartoflerne efter et par minutter og rør rundt.
- Tilsæt kokosmælk, vand, madlavningsfløde og bouillon og lad retten simre i ca 10 min.1 dåse kokosmælk,2 dl vand,250 ml madlavningsfløde,1 tsk grøntsagsbouillon
- Tilsæt derefter ærter og hakkede grønkålsblade og lad retten simre i yderligere 10 min.4 dl ærter,4 stilke grønkål
- Smag til med salt og peber og evt. andre krydderier.