vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf

Den lækreste vegetariske burger med en bøf lavet af sorte bønner. En fantastisk grøn burger, som både vegetarer og ikke vegetarer vil elske. Nem og billig aftensmad.

Vegetarisk burger med sorte bønner – nemme og billige ‘bøffer’

Jeg har testet bøffer lavet på sorte bønner flere gange nu, og jeg er endelig kommet frem til et resultat, som jeg er rigtig glad for. De er fulde af smag og umami, sprøde uden på og har struktur i midten. Sådan nogle bøffer kan nemlig godt have tendens til at blive for bløde inden i, men det er disse ikke. Her i indlægget får du opskriften på dem, samt inspiration til, hvordan du kan bruge dem i en burger og hvilket fyld du kan bruge.

Så hvis du er på udkig efter en sund og velsmagende måde at introducere flere bælgfrugter i din kost, så er bøffer af sorte bønner et godt valg. Disse bøffer er lette at lave, nærende og velsmagende, og de kan serveres på mange forskellige måder for at tilfredsstille alle smagsløg.

vegetarisk burger med sorte bønner

Find opskrift på vegetarisk burger med sorte bønner her:

Reklamelinks er markeret med*

vegetar burger med sorte bønner
4,75 fra 8 stemmer

Vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf

Den bedste vegetariske burger med en bøf lavet på sorte bønner, jalapeños, hvidløg og engelsk sovs. Den er fuld af smag og umami og smager helt perfekt. Opskriften giver 8 bøffer.
Antal: 8 bøffer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
20 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser 

Bøffer med sorte bønner

  • 2 dåser sorte bønner*
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk jalapeños fra glas
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 2 æg
  • 2 tsk løgpulver
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk diconsennep
  • 2 tsk soya
  • 4 spsk panko rasp
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 dl panko rasp
  • olie til at stege i

Derudover:

  • brioche boller
  • salat
  • tomatskiver
  • syltede rødløg
  • cheddar
  • urte mayo

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Si de sorte bønner i en finmasket si og skyld dem. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem.
    2 dåser sorte bønner*
  • Mos dem med en gaffel, kartoffelmoser eller stavblender eksempelvis. De skal stadig have en 'chunky' konsistens, da bøfferne ellers bliver meget bløde. Se billeder nederst i blogindlægget her, hvor jeg viser strukturen på farsen. Jeg synes det er nemmest at bruge en kartoffelmoser.
  • Hak løg hvidløg og jalapenos fint.
    3 fed hvidløg,2 spsk jalapeños fra glas
  • Nu skal du sådan set bare blande alle ingredienserne i en stor skål og vende det hele godt rundt til du har fået en fars.
    2 dl finvalsede havregryn,2 æg,2 tsk løgpulver,3 spsk engelsk sauce,2 tsk diconsennep,2 tsk soya,4 spsk panko rasp,2 tsk røget paprika,1 tsk salt,1 tsk kværnet peber,1 håndfuld bredbladet persille
  • Lad farsen stå og hvile i 20 minutters tid. Imens kan du gå i gang med at forberede fyldet. Jeg har givet et bud i ingredienslisten, men du kan bruge lige præcis det du har lyst til.
  • Form farsen til 8 bøffer og vend dem i panko rasp. De skal være så tynde som muligt uden at farsen går i stykker. Start med at lave dem til kugler og tryk dem så falde i raspen. Det fungerer bedst for mig. Steg dem på begge sider i rigeligt i olie ved middelvarme – ca. 5 minutter på hver side. Skru evt lidt ned for varmen og hold øje med, at de ikke bliver for mørke.
  • Til sidst kan du putte cheddar på, hvis du har lyst. Den vil langsomt smelte over bøfferne.
  • Så er det tid til at samle burgerne med ønsket fyld.

Noter

420 g // 252 g i drænet vægt 

Videoopskrift

YouTube video
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,75 fra 8 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Video: Sådan laver du vegetarisk burger med sorte bønner

YouTube video

Oftest stillede spørgsmål til vegetarisk burger med sorte bønner:

Kan man bruge tørrede bønner?

Ja, det kan man sagtens, hvis du bare koger dem først. I opskriften har jeg noteret, hvor mange g. en dåse svarer til i kogte bønner.

Kan man bruge andre bønner?

Jeg har ikke selv testet, men jeg forestiller mig, at man sagtens vil kunne bytte de sorte bønner ud med kidney bønner eksempelvis.

Kan bøfferne fryses?

Ja, de kan sagtens fryses og så opvarmes enten på en pande eller i ovnen.

Er de stærke?

Jeg vil ikke kalde dem deciderede stærke, men de har noget ‘bid’ fra de hakkede jalapeños. De er derfor heller ikke særligt børnevenlige.

vegetarisk bøf med sorte bønner

Bøffer lavet af sorte bønner – andre serveringsforslag

Bøffer af sorte bønner kan serveres på mange forskellige måder. Du kan servere dem til en salat, stegte grøntsager, i en sandwich eller i en burgerbolle som en veggie-burger, som jeg har gjort her.

De er også gode i madpakken i en bolle med lidt mayo og salat. De har masser af smag og er også fine kolde.

Prøv dem eksempelvis i en vegetarisk burger bowl med hjemmelavet bic mac dressing.

vegetar burger med sorte bønner

Vegetariske burgere

Jeg ELSKER en god vegetarisk burger og der findes heldigvis så mange gode smagskombinationer. Både når det kommer til selve ‘bøffen’ og når det kommer til fyldet. Først får du her noget mere inspiration til fyldet og bagefter vil jeg linke til nogle andre opskrifter jeg har på lækre veggie burgere.

Lækkert burgerfyld:

– Diverse mayo (estragon moyo, aioli, chipotle osv.)
– Avocado
– Syltede rødløg og ristede løg
– Cheddar
– løgchutney

Tjek også disse vegetariske burgere

Vegetarburger med linsebøffer
Smovset vegetarburger med avocadocreme og bøffer af røde linser med revet cheddar. Opskriften giver til 8 bøffer og de kan godt fryses ned.
Gå til opskrift
vegetarburger med røde linser
Rødbedebøffer
Nemme vegetariske rødbedebøffer (kan også laves til frikadeller). De er perfekte som tilbehør eller i en burger. Klar på 30 minutter.
Gå til opskrift
vegetarisk aftensmad
vegetarisk burger fyld
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,75 from 8 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments