Den lækreste vegetariske burger med en bøf lavet af sorte bønner. En fantastisk grøn burger, som både vegetarer og ikke vegetarer vil elske. Nem og billig aftensmad.
Vegetarisk burger med sorte bønner – nemme og billige ‘bøffer’
Jeg har testet bøffer lavet på sorte bønner flere gange nu, og jeg er endelig kommet frem til et resultat, som jeg er rigtig glad for. De er fulde af smag og umami, sprøde uden på og har struktur i midten. Sådan nogle bøffer kan nemlig godt have tendens til at blive for bløde inden i, men det er disse ikke. Her i indlægget får du opskriften på dem, samt inspiration til, hvordan du kan bruge dem i en burger og hvilket fyld du kan bruge.
Så hvis du er på udkig efter en sund og velsmagende måde at introducere flere bælgfrugter i din kost, så er bøffer af sorte bønner et godt valg. Disse bøffer er lette at lave, nærende og velsmagende, og de kan serveres på mange forskellige måder for at tilfredsstille alle smagsløg.
Find opskrift på vegetarisk burger med sorte bønner her:
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Bøffer med sorte bønner
- 2 dåser sorte bønner*
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk jalapeños fra glas
- 2 dl finvalsede havregryn
- 2 æg
- 2 tsk løgpulver
- 3 spsk engelsk sauce
- 2 tsk diconsennep
- 2 tsk soya
- 4 spsk panko rasp
- 2 tsk røget paprika
- 1 tsk salt
- 1 tsk kværnet peber
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 dl panko rasp
- olie til at stege i
Derudover:
- brioche boller
- salat
- tomatskiver
- syltede rødløg
- cheddar
- urte mayo
Tilberedelse
- Si de sorte bønner i en finmasket si og skyld dem. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem.2 dåser sorte bønner*
- Mos dem med en gaffel, kartoffelmoser eller stavblender eksempelvis. De skal stadig have en 'chunky' konsistens, da bøfferne ellers bliver meget bløde. Se billeder nederst i blogindlægget her, hvor jeg viser strukturen på farsen. Jeg synes det er nemmest at bruge en kartoffelmoser.
- Hak løg hvidløg og jalapenos fint.3 fed hvidløg,2 spsk jalapeños fra glas
- Nu skal du sådan set bare blande alle ingredienserne i en stor skål og vende det hele godt rundt til du har fået en fars.2 dl finvalsede havregryn,2 æg,2 tsk løgpulver,3 spsk engelsk sauce,2 tsk diconsennep,2 tsk soya,4 spsk panko rasp,2 tsk røget paprika,1 tsk salt,1 tsk kværnet peber,1 håndfuld bredbladet persille
- Lad farsen stå og hvile i 20 minutters tid. Imens kan du gå i gang med at forberede fyldet. Jeg har givet et bud i ingredienslisten, men du kan bruge lige præcis det du har lyst til.
- Form farsen til 8 bøffer og vend dem i panko rasp. De skal være så tynde som muligt uden at farsen går i stykker. Start med at lave dem til kugler og tryk dem så falde i raspen. Det fungerer bedst for mig. Steg dem på begge sider i rigeligt i olie ved middelvarme – ca. 5 minutter på hver side. Skru evt lidt ned for varmen og hold øje med, at de ikke bliver for mørke.
- Til sidst kan du putte cheddar på, hvis du har lyst. Den vil langsomt smelte over bøfferne.
- Så er det tid til at samle burgerne med ønsket fyld.
Noter
Videoopskrift
Video: Sådan laver du vegetarisk burger med sorte bønner
Oftest stillede spørgsmål til vegetarisk burger med sorte bønner:
Kan man bruge tørrede bønner?
Ja, det kan man sagtens, hvis du bare koger dem først. I opskriften har jeg noteret, hvor mange g. en dåse svarer til i kogte bønner.
Kan man bruge andre bønner?
Jeg har ikke selv testet, men jeg forestiller mig, at man sagtens vil kunne bytte de sorte bønner ud med kidney bønner eksempelvis.
Kan bøfferne fryses?
Ja, de kan sagtens fryses og så opvarmes enten på en pande eller i ovnen.
Er de stærke?
Jeg vil ikke kalde dem deciderede stærke, men de har noget ‘bid’ fra de hakkede jalapeños. De er derfor heller ikke særligt børnevenlige.
Bøffer lavet af sorte bønner – andre serveringsforslag
Bøffer af sorte bønner kan serveres på mange forskellige måder. Du kan servere dem til en salat, stegte grøntsager, i en sandwich eller i en burgerbolle som en veggie-burger, som jeg har gjort her.
De er også gode i madpakken i en bolle med lidt mayo og salat. De har masser af smag og er også fine kolde.
Prøv dem eksempelvis i en vegetarisk burger bowl med hjemmelavet bic mac dressing.
Vegetariske burgere
Jeg ELSKER en god vegetarisk burger og der findes heldigvis så mange gode smagskombinationer. Både når det kommer til selve ‘bøffen’ og når det kommer til fyldet. Først får du her noget mere inspiration til fyldet og bagefter vil jeg linke til nogle andre opskrifter jeg har på lækre veggie burgere.
Lækkert burgerfyld:
– Diverse mayo (estragon moyo, aioli, chipotle osv.)
– Avocado
– Syltede rødløg og ristede løg
– Cheddar
– løgchutney