Jeg har efterhånden en ret god samling vegetarfrikadeller på bloggen, men det skader jo aldrig med en til. Denne opskrift er med en imponerende mængde spinat, så det er derfor, at de har den flotte grønne farve. De er lavet med frossen spinat, som man hurtigt kan tø op, så de kan laves på ingen tid. De smager både godt varme og kolde, så de er også gode til madpakken.
Mens de steger, kan du altid lave en lækker salat klar eller du kan spise dem som tilbehør til en pastaret. Eller noget helt tredje.
Børnevenlige vegetarfrikadeller
Jeg har lavet dem flere gange og mine børn spiser dem glædeligt. Mens jeg glædeligt ser på, at de får en masse grønt ned, uden at de selv rigtig er klar over det. Hele 500 g. spinat til 17 deller. Begge mine børn er glade for majs, så det tror jeg også hjælper på det.
De har en sprød stegeskorpe, så man kan godt sidde med små hænder og holde dem selv. Ligeledes er de også rimelig faste i konsistensen i midten, så de smuldrer ikke, når man spiser dem.
Så ja, hvis du har børn (eller en anden tæt på dig), som er svære at få til at spise grøntsager, så kan det altså anbefales at prøve at gemme dem i sådan nogle er stegte og sprøde vegetarfrikadeller.
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarfrikadeller med spinat og majs
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g frossen spinat
- 140 g majs (svarer til 1 lille dåse)
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 dl rasp
Tilberedelse
- Varm spinaten i en gryde til den ikke er frossen længere. Imens blandes alle de resterende ingredienser i en skål.
- Pres væsken ud af spinaten, når den er færdig. Jeg synes det er nemmest at hælde den i en si og så trykke med en ske. Hak den i mindre stykker og bland i skålen med de andre ingredienser og rør rundt.
- Hæld noget olie på en pande (her skal du ikke være nærig) og form deller a ca. 1-2 spsk dej pr delle. Form med fugtige hænder og steg i rigeligt med olie. Ca. 5-10 minutter på hver side.
Opskrifter på vegetarfrikadeller
Jeg har en god samling af vegetarfrikadeller på bloggen, og det er faktisk noget, som jeg serverer ugenligt herhjemme. Ofte følger jeg en af mine opskrifter her fra bloggen og andre gange, så freestyler jeg. Man kan komme langt med æg og noget mel/havregryn til at binde med og så diverse revne grøntsager og evt. en sjat kogt quinoa eller ris. Og så selvfølgelig rigeligt med olie, når man steger dem!
Se også: Sprøde rösti af knoldselleri, vegetariske edamamedeller med miso, vegetariske majsdeller, quinoadeller med majs og gulerødde, linsefrikadeller med grønne linser og squashfrikadeller.
Tilbehør til vegetarfrikadeller
Man kan servere vegetarfrikadeller til alverdens ting og det er nok også en af grundede til, at jeg laver dem så ofte. Hvis vi har nogle rester fra aftensmaden dagen inden, så kan man supplere op med nogle vegedeller. De er også gode på en rugbrødsmad, hvis du halverer dem på tværs eller i en sandwich.
Her har jeg samlet nogle opskrifter på tilbehør, som måske kan inspirere:
- Smørstegt spidskål med vesterhavsost
- Pomfritter af søde kartofler
- Kartofler og squash i skiver
- Pasta i rødbedesovs
- Bagt hokkaido med timian
- Kikærter med kål og karry