Indlægget er lavet i samarbejde med Nurishh
Vi spiser ret ofte tortillas med fyld til aftensmad herhjemme. Det er en genial aftensmad, som man kan variere, som man har lyst. Ofte spiser vi tortillas med kylling og forskellige grøntsager, men nogle gange bytter jeg ud, og serverer vegetar tortilla. Det kan være med en rest kogte ris, sorte bønner eller bagte grøntsager med smeltet ost, som er det denne opskrift handler om 🙂
Sådan en wrap med bagte krydrede grøntsager med smeltet ost, sprøde sorte bønner, dressing og hvad man ellers har lyst til af fyld. Den kan anbefales 😉
Vegetar tortillas med vegansk ost
I denne version har jeg brugt en vegansk ost fra Nurishh, som er en mozarella/cheddar mix. Den er et plantebaseret og bæredygtigt alternativ til ‘almindelige oste’ og så er den laktosefri. Et rigtig godt bud, hvis du spiser vegansk, gerne vil spise mere bæredygtigt eller er laktoseintolerant.
Du kan selvfølge bruge lige præcis den ost, du har lyst til. Om den er plantebaseret eller ej. Det samme gælder krydderierne. Her har jeg krydret med spidskommen, salt, peber og karry, men her kan du også vælge at give grøntsagerne et mere mexikansk twist eksempelvis.
Flere forslag til vegetarfyld
Jeg spurgte jer op min Instagram, om jeres bedste bud på andre forslag til vegetar tortilla og her kommer nogle af svarene:
- Ris kogt med mexi krydder
- Vegtariske/veganske køderstatninger
- Bønnefyld med hakkede tomater og krydderier
- Bagt butternut squash eller hokkaido
Reklamelinks er markeret med*
Vegetar tortilla med bagte grøntsager
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Til de bagte grøntsager
- 1 blomkål
- 1 squash (her har jeg brugt en gul squash)
- 3 mellemstore gulerødder
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk karry
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk hvidløgspulver
- 150 g revet ost (her en vegansk blanding af cheddar og mozzarella)
De sorte bønner
- 1 dåse sorte bønner (drænet vægt 252 g)
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Vegansk dressing
- 3 dl yoghurt naturel (her har jeg brugt en vegansk version. Obs, den smagte fantastisk, men dagen efter var konsistensen blevet grynet)
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 tsk hvidløgspulver
- ½ citron, saften
- 1 håndfuld bredbladet persille (kruspersille er også fint)
Andet
- syltede rødløg
- salat
- avocado
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Vask blomkål og skær det i små buketter. Jeg synes det er nemmest, hvis man bare skære det i skiver, som man gør med et franskbrød og så kan nemt pille det i mindre stykker derefter.
- Vask squash og skær i tynde stave. Gør det samme med gulerødderne.
- Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og drys med olivenolie, salt, karry, spidskommen og hvidløgspulver.
- Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Når de er færdige tages de ud og så skal der ost på og så skal de ind i ovnen i ca. 15 minutter til.
- Imens grøntsagerne er i ovnen, kan du gøre bønnerne klar. Si vandet fra dem og dup dem tørre. Hæld dem på en bageplade med bagepapir og drys med olivenolie og salt. Bag dem i ovnen sammen med grøntsagerne i ca. 25 minutter eller til de er blevet sprøde og begyndt at 'poppe'.
- Nu til dressingen. Vask og hak persillen og bland nu alle ingredienserne i en skål. Rør rundt og smag til.
Andre forslag til vegetar aftensmad
Jeg har en masse gode opskrifter på vegetarisk aftensmad, og her har du en håndfuld af dem. Jeg håber, de kan inspirere:
- Vegetariske frikadeller med spinat og majs
- Tomattærte med butterdej
- Gnocchi med spinat og svampe
- Caprese pastasalat med mozzarella og kikærter
- Vegetarisk ret med butternut squash og lime
Og ellers så kan du altid gå på jagt i min kategori ‘aftensmad‘. Der er mange flere opskrifter på vegetarisk aftensmad.