Når jeg er alene hjemme, og Viona giver mig mulighed for det, host host, så elsker jeg at lave buddha bowls eller salatskåle, hvis vi skal være mindre fancy, til frokost. Den her vegansk buddha bowl med peanutbutter tofu er med gulerod, avocado, agurk, quinoa og peanutbutter tofu. Yuuuuuum!
En glimrende ret til at få tømt køleskabet for grønsagsrester. En halvgammel gulerod, en halv agurk, et par radiser, en rødbede. En håndfuld nudler, quinoa, bønnepasta, fuldkornsris, eller hvad du nu har liggende i skabene og så toppet med en god dressing eller en klat peanut butter. Vupti, vupti, så har du den skønneste frokost, som bestemt heller ikke er tosset på sundhedsbarometeret.
Er du også vild med lækre salatskåle?
Så tjek også dette indlæg, hvor jeg har samlet to lækre opskrifter, hvor jeg både deler opskrift på en lækker tahindressing og misodressing.
Vegansk buddha bowl med Peanutbutter – steg tofuen på panden
Tofu kan være lidt af en svær sag. Mange har prøvet at få serveret et stykke kedeligt tofu og er blevet forskrækkede, men peanutbutter tofu er en hel anden sag 🙂 Hemmeligheden bag at få tofu til at smage godt, er nemligt at krydre og marinere det godt, så lover jeg det bliver lækkert og en udemærket grønt alternativ til kød.
Her kommer opskriften 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Vegansk buddha bowl med peanutbutter tofu
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 dl quinoa
- 1 stor gulerod
- ½ agurk
- ½ avocado
- 1 hvidløg
- 1 spsk crunhcy peanut butter
- 2 spsk sesamolie
- 1 spsk soya
- 1 tsk kokossukker
- 125 g tofu
- 2 tsk sesamfrø (jeg brugte en blanding af hvide og sorte)
- Smagsneutral olie til at stege i
Tilberedelse
- Kog quinoa efter anvisninger på pakken1 dl quinoa
- Lav gulerodsstrimler med en kartoffelskræller eller riv guleroddel på en rivejern1 stor gulerod
- Lav de fine agurkeruller med en kartoffelskræller eller skær dem i tern1/2 agurk
- Skær avocadoen i skiver og anret det i en skål1/2 avocado
- Bland sovsen til tofuen med at hakke hvidløg fint og tilsæt peanutbutter, sesamolie, soya og kokossukker1 hvidløg,1 spsk crunhcy peanut butter,2 spsk sesamolie,1 spsk soya,1 tsk kokossukker
- Skær tofuen i tern og steg på en pande i smagsneutral olie ca. 5 minutter. Tilsæt sovsen og steg i yderligere ca. 2 minutter. og hæld det i skålen med grønsagerne. Drys med sesam.125 g tofu,Smagsneutral olie til at stege i,2 tsk sesamfrø