Vegansk æggesalat

Vegansk æggesalat er en super nem pålægssalat, som er perfekt til frokostbordet. Spis den eksempelvis på ristet rugbrød, i en sandwich eller som en del af en salatbowl.

Den er billig at lave og kan være klar på 10 minutter!

æggefrisalat

Vegansk æggesalat med kikærter

Vegansk æggesalat har ikke noget med æg at gøre, da den er baseret på kikærter. Derfor er den både god til dig, der ikke kan tåle æg. Dig der spiser vegansk eller dig der gerne vil spise mere plantebaseret. Og så smager den jo også bare virkelig godt!

Jeg bruger kikærter fra dåse, da det er så dejligt nemt. Du kan selvfølgelig også bruge nogle, du selv har kogt.

Når man hakker kikærterne får de en ‘flaget’ konsistens, som er rigtig lækker i sådan nogle her pålægssalater. Man må endelig ikke hakke/mose dem for længe, så de får en hummus agtig konsistens.

Jeg har også en opskrift på vegansk tunsalat, som på mange måder minder om denne opskrift. Den er virkelig god og du finder den lige her.

Vegansk æggesalat til påske og jul

Æggesalat er en kendt ret både til påske- og julefrokosten. Denne version uden æg er et super altenativ, hvis du gerne vil lave en æggefri salat. Du kan også gå på opdagelse efter flere opskrifter i mit julearkiv og mit påskearkiv.

Jeg har også skrevet dette indlæg, hvor jeg har samlet alle mine bedste opskrifter til en vegetarisk påske.

vegansk æggesalat
vegansk æggesalat pålæg
vegansk æggesalat kikærter

Opskrift på vegansk æggesalat

Reklamelinks er markeret med*

vegansk æggesalat
5 fra 4 stemmer

Vegansk æggesalat med kikærter

Nem kikærtesalat med karry, som er perfekt til påske- eller julefrokosten. Den er også kendt som vegansk æggesalat. Lige meget hvad du kalder den, så smager den fantastisk.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser 

  • 1 dåse kikærter
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk vegansk mayo (eller en ikke vegansk version)
  • 1 selleri (20 cm skal der bruges)
  • 2 tsk karry
  • ½ tsk sennep
  • salt og peber
  • purløg eller karse til at drysse ovenpå

KØB PÅ NEMLIG

Tilberedelse

  • Kikærterne hakkes groft med en kniv eller køres gennem foodprocessoren på ‘pulse’ Konsistensen skal være ‘flaget’ i det.
  • Hak løget fint eller riv det på et rivejern.
  • Hak selleristangen groft og bland derefter alle ingredienser. Vær gerne lidt tilbageholden med karryen, da det kan været meget forskelligt, hvor stærke sådan nogle er i styrke.
  • Rør godt rundt og smag til med salt.
  • Drys med hakket purløg eller karse
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 4 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
vegansk æggesalat opskrift
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments