Vegansk æggesalat er en super nem pålægssalat, som er perfekt til frokostbordet. Spis den eksempelvis på ristet rugbrød, i en sandwich eller som en del af en salatbowl.
Den er billig at lave og kan være klar på 10 minutter!
Vegansk æggesalat med kikærter
Vegansk æggesalat har ikke noget med æg at gøre, da den er baseret på kikærter. Derfor er den både god til dig, der ikke kan tåle æg. Dig der spiser vegansk eller dig der gerne vil spise mere plantebaseret. Og så smager den jo også bare virkelig godt!
Jeg bruger kikærter fra dåse, da det er så dejligt nemt. Du kan selvfølgelig også bruge nogle, du selv har kogt.
Når man hakker kikærterne får de en ‘flaget’ konsistens, som er rigtig lækker i sådan nogle her pålægssalater. Man må endelig ikke hakke/mose dem for længe, så de får en hummus agtig konsistens.
Jeg har også en opskrift på vegansk tunsalat, som på mange måder minder om denne opskrift. Den er virkelig god og du finder den lige her.
Vegansk æggesalat til påske og jul
Æggesalat er en kendt ret både til påske- og julefrokosten. Denne version uden æg er et super altenativ, hvis du gerne vil lave en æggefri salat. Du kan også gå på opdagelse efter flere opskrifter i mit julearkiv og mit påskearkiv.
Jeg har også skrevet dette indlæg, hvor jeg har samlet alle mine bedste opskrifter til en vegetarisk påske.
Opskrift på vegansk æggesalat
Reklamelinks er markeret med*
Vegansk æggesalat med kikærter
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 lille rødløg
- 2 spsk citronsaft
- 3 spsk vegansk mayo (eller en ikke vegansk version)
- 1 selleri (20 cm skal der bruges)
- 2 tsk karry
- ½ tsk sennep
- salt og peber
- purløg eller karse til at drysse ovenpå
Tilberedelse
- Kikærterne hakkes groft med en kniv eller køres gennem foodprocessoren på ‘pulse’ Konsistensen skal være ‘flaget’ i det.
- Hak løget fint eller riv det på et rivejern.
- Hak selleristangen groft og bland derefter alle ingredienser. Vær gerne lidt tilbageholden med karryen, da det kan været meget forskelligt, hvor stærke sådan nogle er i styrke.
- Rør godt rundt og smag til med salt.
- Drys med hakket purløg eller karse