Vafler med risengrød

Indlægget er lavet i samarbejde med Zwilling

Her har du en opskrift på vafler med risengrød. En perfekt måde at få brugt risengrødsrester på. Hjemme hos os kan det godt være svingende, hvor meget mine børn spiser, når jeg serverer risengrød, så denne her opskrift er guld værd. Vafler, dem spiser de i hvert fald altid glædeligt. Det er helt sikkert.

Server dem med lidt flormelis, kanelsukker og noget syltetøj. Jordbær- eller vaniljeis ville heller ikke være dumt.

Se også mine andre juleopskrifter her.

Nemme vafler med risengrød

Når først risengrøden er lavet, så er de super nemme og hurtige at bikse sammen. Man blander blot alle ingredienserne i en skål, og rører rundt til man har en jævn dej, og så kan de bages i et vaffeljern med det samme.

Det kan man bruge risengrødsrester til

Risengrødsrester kan bruges til mange ting og foruden vafler, så er der selvfølgelig klassikeren; klatkager. De minder på mange måder om de her vafler med risengrød, men de er stegt på panden i stedet. Min mormor lavede verdens bedste og jeg elskede dem som barn.

Ellers kan man også bruge risengrødsvafler til:

  • At putte i en bolledej
  • Til at lave en cheese cake med ris a la mande smag
  • Og så kan du selvfølgelig lave ris a la mande

Har du andre gode forslag til, hvad man kan bruge risengrødsrester til?

opskrift med risengrødsrester

Gem dine risengrødsrester med Fresh & Save

Risengrød kan sagtens holde sig to eller tre dage i køleskabet, men hvis du bruger det smarte Fresh & Save vacuumsystem fra Zwilling, så kan det holde sig op til fem gange længere. Det er simpelthen SÅ smart! Det er det her Startersæt, jeg har testet, og jeg er fan. Man får syv forskellige dele. Nogle glasbeholdere, nogle poser og så en vaccumpumpe. Pumpen suger så luften ud, og så kan maden holde sig meget længere. Eller du kan bruge det til at lave foodprep og gøre hverdagen lettere. Smart.

vafler med risengrød

Reklamelinks er markeret med*

vafler med risengrød
5 fra 3 stemmer

Vafler med risengrød

Vafler med risengrød (eller klatkagevafler) smager fantastisk og så er det en god måde at få brugt risengrødsrester på. Spis dem eksempelvis med kanelsukker og syltetøj.
Antal: 6 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser 

  • 500 g risengrød
  • 2 æg
  • ½ dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk bagepulver
  • Smør til stegning

Tilberedelse

  • Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål og rør rundt til du har en jævn dej.
  • Varm vaffeljernet op og smør med lidt smør.
  • Bag vaflerne ved middel varme i ca. 3-4 minutter. Der går ca. 1 dl pr vaffel.
  • Læg de færdigbagte vafler på en rist, mens du bager resten færdig, på den måde bliver de ikke bløde.
  • Server eksempelvis med flormelis, kanelsukker og syltetøj.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 3 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
vafler med kanel

Søde julelækkerier

Julen er en tid, hvor mange går i køkkenet og laver velkendte og velduftende lækkerier. Her er en samling af mine bedste juleopskrifter, som måske kan inspirere dig 🙂

vafler med risengrødsrester opskrift
klatkagevafler
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments