Selvom jeg slår mig meget op på at gå op i madspild, så er jeg ikke perfekt. Langt fra 🙂 Men jeg gør mit bedste, og jeg prøver hele tiden at blive bedre og lave små ændringer i min hverdag. Man skal jo starte et sted 🙂
Jeg har længe godt vidst, at det vidst nok var noget med, at man kan spise broccolistokken.
Den lysegrønne stilk som de flotte mørkegrønne buketter vokser ud fra.
Fik jeg undersøgt hvordan? Næh. Jeg smed den bare ud.
Hver gang med en lovning til mig selv om, at NU måtte jeg også snart se at få brugt hele broccolihovedet, for det er jo noget gris at smide ud. Det ved vi allesammen.
For nyligt fik jeg endelig omsat tanker til handling og nu ærgrer jeg mig over alle de dejlige broccolistokke, jeg har smidt ud! Snøft, snøft.
De smager jo ski GODT!
Og kan bruges til rigtig mange ting.
Her har jeg sådan set bare skåret det yderste lag af, da det er lidt sejt i det, og skåret stokken i tynde stave til en lille pre-dinner snack.
Nu hvor jeg har testet, så er der jo næsten ikke grænser for, hvad man kan bruge stokken til.
Så næste gang du sigter efter skraldespanden, så tænk dig lige om 😉
Når den er rå, er den dejlig sprød og når den kommer i varme retter, bliver den helt blød.
Her er en liste til inspiration, men den er i princippet meget længere 🙂
Det kan du bruge broccolistokken til/i:
Grønsagsstave med hummus – skær dem ligesom jeg har gjort på billedet (se mine opskrifter på hummus her >>>)
Sund boller i karry – hak i mindre tern (se min opskrift her>>>)
Spaghetti kødsovs (se min nemme ragu opskrift her >>>)
Diverse wokretter – snittet i strimler
Supper – kogt møre og blendet ( se mine suppeopskrifter her >>>)
Salater – eksempelvis revet eller skåret i mindre tern
Tærter (eksempelvis denne her med broccoli og hytteost >>>)
Diverse former for mos – kogt mørt og blendet
Spiser du broccolistokken? Og hvad bruger du den til? 🙂