Tomattærte med butterdej

Opskriften på tomattærte med butterdej er udviklet i samarbejde med True Greens

Denne tomattærte med butterdej smager vidunderligt, og så er den oven i købet enormt nem at lave. Som I nok ved, så er jeg ikke bange for de ‘nemme løsninger’, så jeg har købt en rulle færdiglavet butterdej, og så er det meste af arbejdet faktisk allerede gjort for en. Nu skal der bare fyld på. Først et lag creme fraiche med hvidløg, friske cherry tomater og mozzarella og krydderier, og så ind i ovnen med den 🙂

Her har jeg serveret butterdejstærten med ovnbagte søde kartofler, som du også får opskriften på længere nede.

Se også mine andre tærteopskrifter her.

Tomattærte med butterdej

Opskrift på tomattærte med True Greens krydderi

Tomattærten er udarbejdet i samarbejde med True Greens, som er en dansk virksomhed, der producerer de skønneste, økologiske krydderiblandinger. Både til det salte og det søde køkken. Deres mission er at gøre det lettere at spise mere grønt og gøre det nemmere at give plantebaserede retter masser af smag. Jeg er vild med konceptet og også krydderiblandingerne.

Jeg har drysset blandingen ‘Middelhavs allround‘ på tærten og det er simpelthen så nemt og lækkert. De ovnbagte søde kartofler har jeg krydret med deres ‘kartoffel allround‘ krydderi, og jeg er simpelthen bare kæmpe fan! Du kan se alle deres krydderiblandinger her.

Tomattærte med butterdej

Salater og tilbehør

Butterdejstærter er til den tunge side, så det kan være dejligt med noget mere ‘let’ tilbehør til. Heldigvis så har jeg en masse salatopskrifter her på bloggen, som vil være perfekte som tilbehør.

Tomattærte med butterdej

Ovnbagte søde kartofler med kartoffel allround fra True Greens

Jeg har fået fem forskellige krydderiblandinger hjem, så jeg blev også nødt til at lege lidt med de andre. Det blev blandt andet til en nem portion ovnbagte søde kartofler med ‘kartoffel allround’ krydderi. Det er simpelthen så nemt med sådan nogle krydderiblandinger, hvor man får alt i én. Det eneste jeg har gjort med kartoflerne er at vaske dem, skære dem i tern, og så har jeg blandet med lidt olie og krydderiblanding. I ovnen med dem og voila, så er der lækre bagte kartofler.

Se også min opskrift på oliefri pomfritter her.

True Green krydderiblanidng
Bagte søde kartofler med kartoffel krydderi

Reklamelinks er markeret med*

Tomattærte med butterdej
5 fra 4 stemmer

Tomattærte med butterdej

Denne tomattærte med butterdej er ekstremt nem at lave og smager fantastisk. Her har jeg serveret den med bagte søde kartofler. En grøn salat til vil også være lækkert.
Antal: 1 tærte

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser 

Tomattærte med butterdej

  • 1 rulle butterdej (275 g)
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk flagesalt
  • 200 g cherrytomater
  • 100 g mozzarellakulger (14 små kugler )
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk middelhavs allround fra True Greens (Alternativt kan andre krydderier også bruges)

Ovnbagte søde kartofler

  • 500 g søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk kartoffel allround fra True Greens (Alternativt kan andre krydderier også bruges)

Tilberedelse

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile i ca. 10 minutter, inden du ruller den ud.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Hvis du også vil lave kartofler, så gå igang med dem nu. Du kan se hvordan, nederst i opskriften. Men nu til tærten.
  • Hak hvidløgene fint og bland dem med creme fraiche og salt og peber i en lille skål. Rul butterdejen ud og læg den på noget bagepapir. Smør blandingen ud på butterdejen, men lad der være en kant rundt på ca 2-3 cm uden creme fraiche.
  • Vask cherrytomaterne og halver dem. Put dem i en skål og bland dem med olie, mozarella og middelhavs allround fra True Greens.
  • Fordel dem på tærten og buk nu kanterne op hele vejen rundt. Bag tærten i ca. 20 minutter, men hold øje med den, da alle ovne er forskellige.

Ovnbagte søde kartofler

  • Vask de søde kartofler grundigt og skær dem i mundrette tern.
  • Bland dem med olie og kartoffel all round fra True Greens og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 200 grader (varmluft) i ca. 25 minutter. Rør gerne lidt i dem undervejs.

Noter

Tærten smager også godt dagen efter, men den er mest sprød, hvis du spiser den samme dag. 
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 4 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

True Greens opskrifter

True Greens har deres egen Facebook side, hvor deres medlemmer deler ud af grønne opskrifter, hvor de har brugt krydderiblandingerne. Det er en ret hyggelig gruppe, og jeg har fundet en del inspiration derinde. Det er ‘helt almindelige’ mennesker, der deler billeder og succesoplevelser. Hvis du kunne tænke dig at være med, så kan du finde gruppen her.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments