Pasta i tomatsovs med røde linser er en nem vegetarisk ret, jeg ofte laver herhjemme. Tænk klassisk pasta i tomatsovs, men med et twist. De røde linser giver sovsen en smule mere struktur og så er de jo super sunde. De både mætter og tilfører protein til retten.
Her har jeg holdt sovsen helt plain, men med masser af smag. Du kan også vælge at tilsætte grøntsager, såsom eksempelvis revet squash, majs, peberfrugt i små terne eller porrer i tynde strimler.
Kig her for flere opskrifter på vegetariske retter.
Opskrift på pasta i tomatsovs med røde linser
Er du ude på at skjule linserne (måske for nogle kræsne børn), så kan du blende sovsen og evt. blande det hele rundt. Linserne gør, at sovsen bliver mere cremet i konsistensen, men de har ikke en gennemtrængende smag.
Spis den evt med en grøn salat til og godt med revet parmesanost på toppen.
Aftensmad med linser
Jeg har efterhånden en god samling opskrifter på aftensmad, hvor der indgår linser. De er så alsidige og en god kilde til protein. Du kan enten købe linser i poser, hvor du selv skal koge dem. Eller du kan købe dem i dåse, hvor de er klar til at blive brugt. Det er smart! Her har jeg brugt tørrede linser, men du kunne også snildt bruge dem fra dåse. Så behøver tomatsovsen ikke simre lige så længe.
Er du også vild med linser eller kunne du godt tænke dig at eksperimentere mere med dem, så har jeg samlet nogle opskrifter til dig her:
- Linseret med søde kartofler og grønkål
- Dahl med belugalinser
- Butternut squash suppe med røde linser
- Tomatsuppe med røde linser og squash
- Vegetarisk linseret med grønne linser
- Verdens bedste dahl med kokosmælk
- Linsesuppe med kokosmælk og spinat
Se også her for hele min samling med vegetar gryder.
Nem tomatsovs med røde linser – brug den til:
En klassisk tomatsovs kan bruges til alt muligt, og det kan en tomatsovs med røde linser faktisk også. Brug den eksempelvis i en lasagne, på pizza eller hvor du ellers har lyst. Hvis du ønsker at den har en mere flydende konsistens, så kan du altid blende den med en stavblender, og så bliver den mere lind og cremet i det.
Har du noget i overs, så kan du sagtens fryse den ned og tage portionen op, når du skal bruge den igen.
Tilbehør til pasta i tomatsovs med røde linser
Pastaretten her behøver egentligt ikke noget tilbehør, men jeg er nu altid glad for lidt grønt til min aftensmad. Her har jeg lavet en nem og hurtig salat, som består af:
Tomat, agurk, avocado, frisk mozzarella, frisk basilikum, kikærter fra dåse, citronsaft, olivenolie og italiensk krydderimix.
Det var blot for at give noget inspiration, men ellers kan du også gå på opdagelse i mit salat-arkiv her.
Reklamelinks er markeret med*
Tomatsovs med røde linser
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 mellemstort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk tørret timian
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dl vand
- 2 spsk citronsaft (Her kan også bruges æblecidereddike)
- 1 grøntsagsbouillon
- 1 tsk sukker
- 2 dl røde linser
- 250 ml madlavningsfløde
- Salt og peber
- Parmesan
- 350 g pasta
Tilberedelse
- Start med at hakke løg og hvidløg i mindre stykker. Steg det i rigeligt med olivenolie. Efter et par minutter tilsættes timian og salt og peber.1 mellemstort løg,3 fed hvidløg,1 spsk tørret timian,Salt og peber
- Tilsæt så de hakkede tomater, vand, citronsaft, grøntsagsbouillon og sukker.2 dåser hakkede tomater,2 dl vand,2 spsk citronsaft,1 grøntsagsbouillon,1 tsk sukker
- Hæld linserne i en finmasket si og skyld dem. Hæld dem nu i tomatsovsen og lad den stå og simre i ca. 20 minutter.2 dl røde linser
- Imens koges pastaen. Du kan bruge lige præcis den pasta du har lyst til.350 g pasta
- Når tomatsovsen er færdig skal madlavningsfløden i, og så skal sovsen bare smages til med salt og peber.250 ml madlavningsfløde
- Server evt. med revet parmesan på toppen.Parmesan