Du kender sikkert alt til syltede rødløg, men har du nogensinde smagt syltet rødkål? Det smager himmelsk, og kan bruges til alt muligt. Det er mere friskt i smagen og har mere bid end klassisk rødkål, som man kender det fra juleaften. Det skyldes, at man sylter det råt, og så ligger det og hygger sig i en syltelage med grov sennep og marinerer, til det når den helt rigtige balance mellem syrligt og sødt.
Syltet rødkål med sennep opskrift
Brug det til eksempelvis en flæskestegssandwich, i salater, i burgere og som tilbehør. Både til julemaden, men også til ‘normal’ mad. Jeg har selv lavet salatbows flere gange, hvor jeg har syltet rødkål med sennep.
Syltet rødkål ned sennep kebab
Mange forbinder nok rødkål med noget man spiser mortens aften og juleaften. Men sådan behøver det slet ikke at være. Jovist, syltet rødkål kan sagtens spises begge disse dage, men det kan også bruges til alle mulige andre retter. I nogle lande er syltet rådkål faktisk ret populært og kommes eksempelvis i fyldte pitabrød med kebab eller falafler.
Reklamelinks er markeret med*
Syltet rødkål
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g rødkål
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 ½ spsk salt
- 3 dl æblecidereddike
- 3 dl vand
- 2 dl sukker
- 2 spsk grov sennep
Tilberedelse
- Skær rødkålen i tynde skiver og hak dem i mindre stykker. Læg kålen i en stor skål, og drys med salt og friskkværnet peber. Masser det med hænderne i et par minutter. Læg nu rødkålen i et sylteglas, der kan lukkes tæt. Det skal kunne indeholde 1500 ml.
- Hæld eddike, sukker, vand og sennep i en gryde og bring det i kog.
- Hæld den varme syltelage i glasset. Lad det køle i 5 minutter og sæt låg på og kom på køl.
- Lad rødkålen trække en dag inden den tages i brug. Det bliver faktisk bare bedre og bedre af at stå nogle dage.
Syltet rødkål holdbarhed
Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg ikke ved, hvad den præcise holdbarhed for syltet rødkål er. Jeg har googlet og googlet og er heller ikke blevet klogere. Nu har jeg lavet det flere gange, men jeg spiser det ret hurtigt.
Umiddelbart vil jeg tro, at det kan holde sig i et par uger. Det kommer også an på, om du har brugt et skoldet glas og har holdt hygiejnen i top, da du lavede det. Måske det så endda kan holde meget længere.
Opskrifter til juletiden
Jeg har mange gode opskrifter til juletiden og her har jeg samlet nogle af mine yndlings fra den søde genre:
- Konfektroulade med nougat og marcipan
- Ingefærsmåkager med hakkede mandler og flagesalt
- Specier med citron og blå birkes
- Brændte hasselnødder med vanilje
- Klassiske brændte mandler
Se også disse lækre opskrifter til julebordet: Salat med gulerødder, appelsin og ristede kikærter, julesalat med grønkål og ristede hasselnødder, rødkål alá Meyers.