Syltet rødkål med sennep

Du kender sikkert alt til syltede rødløg, men har du nogensinde smagt syltet rødkål? Det smager himmelsk, og kan bruges til alt muligt. Det er mere friskt i smagen og har mere bid end klassisk rødkål, som man kender det fra juleaften. Det skyldes, at man sylter det råt, og så ligger det og hygger sig i en syltelage med grov sennep og marinerer, til det når den helt rigtige balance mellem syrligt og sødt.

syltet rødkål shawarma

Syltet rødkål med sennep opskrift

Brug det til eksempelvis en flæskestegssandwich, i salater, i burgere og som tilbehør. Både til julemaden, men også til ‘normal’ mad. Jeg har selv lavet salatbows flere gange, hvor jeg har syltet rødkål med sennep.

Syltet rødkål ned sennep kebab

Mange forbinder nok rødkål med noget man spiser mortens aften og juleaften. Men sådan behøver det slet ikke at være. Jovist, syltet rødkål kan sagtens spises begge disse dage, men det kan også bruges til alle mulige andre retter. I nogle lande er syltet rådkål faktisk ret populært og kommes eksempelvis i fyldte pitabrød med kebab eller falafler.

syltet rødkål holdbarhed

Reklamelinks er markeret med*

syltet rødkål
4,75 fra 4 stemmer

Syltet rødkål

Syltet rødkål er lækkert i alt fra flæskestegssandwichen til en burger eller i en shawarma. Det smager sprødt og frisk og er genialt til tilbehør.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

  • 500 g rødkål
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 ½ spsk salt
  • 3 dl æblecidereddike
  • 3 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk grov sennep

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Skær rødkålen i tynde skiver og hak dem i mindre stykker. Læg kålen i en stor skål, og drys med salt og friskkværnet peber. Masser det med hænderne i et par minutter. Læg nu rødkålen i et sylteglas, der kan lukkes tæt. Det skal kunne indeholde 1500 ml.
  • Hæld eddike, sukker, vand og sennep i en gryde og bring det i kog.
  • Hæld den varme syltelage i glasset. Lad det køle i 5 minutter og sæt låg på og kom på køl.
  • Lad rødkålen trække en dag inden den tages i brug. Det bliver faktisk bare bedre og bedre af at stå nogle dage.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,75 fra 4 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
syltet rødkål opskrift

Syltet rødkål holdbarhed

Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg ikke ved, hvad den præcise holdbarhed for syltet rødkål er. Jeg har googlet og googlet og er heller ikke blevet klogere. Nu har jeg lavet det flere gange, men jeg spiser det ret hurtigt.

Umiddelbart vil jeg tro, at det kan holde sig i et par uger. Det kommer også an på, om du har brugt et skoldet glas og har holdt hygiejnen i top, da du lavede det. Måske det så endda kan holde meget længere.

rødkål syltet

Opskrifter til juletiden

Jeg har mange gode opskrifter til juletiden og her har jeg samlet nogle af mine yndlings fra den søde genre:

opskrift syltet rødkål
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments