Svensk pølseret med grøntsager

Svensk pølseret er en klassisk ret, som de fleste nok kender. Det er ikke den kønneste ret, det kan vi hurtigt blive enige om. Smagen fejler dog intet, og det er ikke uden grund, at det er en ægte hverdagsklassiker. Den originale version er lavet med pølser og kartofler, men min version her er med ekstra mange lækre grøntsager, og så har jeg byttet de ‘almindelige’ pølser ud med en vegetarisk version. Du kan dog bruge lige præcis de pølser, du har lyst til 🙂

Se her for flere mere lækker vegetar aftensmad >>

Opskrift på svensk pølseret med grøntsager

Faktisk tror jeg aldrig, at jeg har prøvet at lave svensk pølseret uden at snige ekstra grøntsager i. Det virker bare så oplagt. I denne skønne opskrift på svensk pølseret finder du både kartofler, knoldselleri, gulerødder og champignon.

Ellers kunne det også være lækkert med: peberfrugt, selleri, persillerødder, porrer, broccoli, blomkål, søde kartofler. Og sikkert mange andre grøntsager også! Måske du har nogle kogte grøntsager til overs fra en anden ret. Så er det bare i med dem.

svensk pølseret

Reklamelinks er markeret med*

svensk pølseret opskrift
5 fra 4 stemmer

Svensk pølseret med grøntsager

Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

  • 500 g kartofler
  • 1 knoldselleri (ca. 570 g med skræld)
  • 300 g gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 løg (mellemstore)
  • 200 g brune champignon (hvide kan også fint bruges)
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk sukker
  • 300 g vegetarisk pølse (Jeg bruger nogle fra frost, som ikke skal tø op først )
  • 140 g tomatpure
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 2 dl vand (eller mælk)
  • evt. persille eller purløg til at drysse over

KØB PÅ NEMLIG

Tilberedelse

  • Sæt vand til at koge i en stor gryde.
  • Skræl kartofler og gulerødder og skær i mundrette tern.
  • Skær den yderste skræl af knoldselleriet med en skarp kniv. Vask så det der er tilbage, før du skærer det i mundrette tern.
  • Kog det hele i gryden i 10 minutter og hæld så vandet fra.
  • Nu til pølserne, som først skal steges på en pande (eller i den wok, du skal bruge lige om lidt), så de får noget stegeskorpe. Steg dem i ca. 10 minutter og skær dem i mundrette stykker. Hvis du bruger 'almindelige' pølser, skal du springe dette punkt over.
  • Sæt pølserne til siden og varm imens olivenolie i en wok. Tilsæt hakket løg og champignon skåret i skiver. Steg til det hele begynder at blive blødt. Tilsæt så paprika, salt, peber og sukker og rør rundt.
  • Kom pølserne i og derefter madlavningsfløde og vand.
  • Tilsæt nu de kogte grøntsager og rør rundt. Smag til med mere paprika og salt og peber.
  • Drys evt med persille eller purløg.

Noter

Retten kan også sagtens laves med helt ‘almindelige’ pølser. 
 
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 4 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Vegetarisk svensk pølseret

Nu er jeg jo ikke vegetar, men derfor kan jeg stadig godt lide at spise de vegetariske alternativer. Jeg synes der findes så mange lækre vegetariske pølser, og det er jo bare med at få prøvet dem af, og finde ud af, hvilke man synes er gode.

Her har jeg brugt nogle fra Naturli, og det smarte ved dem (og mange andre vegetariske pølser) er, at de tilberedes direkte fra frost. Du kan altså have dem liggende i fryseren og så tage dem op, når de skal bruges. Flere vegetariske pølser kan koges, men jeg synes klart de bliver bedst, hvis man steger dem, så de får en stegeskorpe.

Retten kan også sagtens laves med ‘almindelige’ pølser, så det bestemmer du helt selv.

Se også her for mange flere opskrifter for grønne gryderetter uden kød.

vegetarisk svensk pølseret
svensk pølseret opskrift

Tilbehør til svensk pølseret

Egentligt så behøver denne ret ikke tilbehør. Den har lidt af det hele Pølser, en masse grøntsager og en cremet sovs. Dog synes jeg altid det er lækkert med en god salat til og nogle mere ‘friske’ grøntsager til, så her har du nogle forkellige salater, som også vil pynte på bordet:

svensk pølseret med grøntsager
svensk pølseret med ekstra grøntsager

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments