Denne opskrift på svamperagout med grønne linser er en rigtig smagsbombe med masser af umami. Jeg garanterer dig for, at du ikke vil savne kød. Serveret med frisk pappardelle og revet parmesan.
Vegetarisk svamperagout med grønne linser
Vegetarisk svamperagout er perfekt til hverdagsmad, da det er en ret, som passer sig selv, når først du har klaret snittearbejdet. Den indeholder en masse hakkede portobellosvampe, løg og hvidløg. Derudover er der også en dåse grønne linser i. Linserne bidrager både med smag, tekstur og så tilføjer de også protein til retten.
Der er en rigtig comfort food ret og den er især god til kolde efterårs- og vinterdage.
Prøv også disse vegetariske retter med svampe: Vegetarisk paprikagryde, svensk pølseret med grøntsager og gnocchi i en cremet sovs med svampe og spinat.
Tips og tricks til vegetarisk svamperagout
Svampe: I denne opskrift har jeg udelukkende brugt portobellosvampe. Det har jeg gjort for at gøre retten nem og overskuelig at købe ind til. Du kan dog sagtens bruge andre svampe. Eksempelvis brune svampe, kantareller, karl johan svampe osv. De kan sagtens også mixes på kryds og tværs.
Pasta: Jeg har her brugt friske pappardelle pasta, som man kan finde i de fleste supermarkeder. Du kan også bruge lange pasta, pasta penne eller en hvilken som helst anden type pasta. Kartoffelmos ville faktisk heller ikke være dumt til.
Parmesan ost: Hvis du vil gøre svampesovsen endnu mere cremet, kan du også vælge at putte noget revet parmesan direkte i sovsen. Jeg har valgt at lade være, da der er mange, som ikke kan lide parmesan. I stedet har jeg drysset det oven på.
Vin: Der er ofte enten hvidvin eller rødvin i mange lignende ragu opskrifter, men det har jeg med vilje undladt i denne opskrift, da jeg sjældent selv drikker det. og jeg gerne ville lave dette en en oplagt hverdagsret. Har man en rest stående eller åbner en flaske, så kan man selvfølgelig sagtens hælde en sjat i.
Rosmarin: Jeg bruger frisk rosmarin i opskriften, men du kan sagtens bruge tørret rosmarin.
Sådan her ser købe pappardelle ude inden de er kogt vs efter de er blevet kogt.
Find opskriften på svamperagout her:
Reklamelinks er markeret med*
Svamperagout med grønne linser
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 spsk smør
- 2 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 350 g portobellosvampe
- 1 spsk frisk rosmarin
- 1 spsk tomatpure
- 1 dåse grønne linser
- 1 spsk balsamico eddike
- 2 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 250 g parpadelle
- parmesan til at drysse ovenpå
- salt og peber
Tilberedelse
- Smelt smør på panden ved lav varme.1 spsk smør
- Pil løg og hvidløg og hak dem fint og put dem så på panden.2 skalotteløg,3 fed hvidløg
- Rens portobellosvampene og hak dem i små tern. Put svampene på panden løbende og steg til sidst i ca. 5 minutter til de alle er blevet gyldne.350 g portobellosvampe
- Vask og hak rosmarinbladene og tilsæt dem sammen med tomatpure og balsamico eddike.1 spsk frisk rosmarin,1 spsk tomatpure,1 spsk balsamico eddike
- Si vandet fra linserne og tilsæt linser, vand og bouillon og lad det hele simre i 20 minutter. Kom evt. en ekstra smørklat i, det gør retten endnu bedre. Smag sovsen til med salt og peber.1 dåse grønne linser,2 dl vand,1 terning grøntsagsbouillon,salt og peber
- Kog imens vand til pastaen og kog den efter anvisniger på pakken. Si derefter vandet fra og så er du klar til at servere 🙂250 g parpadelle
Noter
Flere opskrifter på vegetariske pastaretter
Jeg har en masse gode opskrifter på vegetarisk hverdagsmad her på bloggen og min samling vokser hele tiden. Her kommer nogle bud på vegetariske pastaretter:
Se også flere nemme vegetarretter her.