Kan du lide peanuts, så er denne her opskrift på sunde snickers måske noget for dig. De består blandt andet af dadler, peanutbutter og havregryn, og er et godt bud på en lækker og sundere snack til når man er lækkersulten.
De er perfekte at have stående i køleskabet eller i fryseren, så man kan tage dem frem, når man har lyst til noget lækkert. Spis dem som eftermiddagssnack eller til en lille dessert om aftenen.
Herhjemme er de et hit og mine børn elsker dem også 🙂
Sunde snicker med få ingredienser
Disse sunde snickers er ultra nemme at lave. Som du kan se på billedet under, så består de af ganske få ingredienser og de skal sådan set bare blendes. Borset fra chokoladen, som man smelter og hælder ovenpå, sammen med nogle hakkede peanuts.
Jeg bruger en food processor, hvilket jeg kan anbefale. Har man ikke sådan en, så er jeg også sikker på, man kan komme langt med en minihakker og/eller en stavblender.
Hvor længe kan de holde sig?
Hvor længe får de lov til at stå er måske mere spørgsmålet 😉 Ej, de kan nok holde sig en uges tid i køleskabet. Du kan også komme dem i fryseren, hvor de kan holde sig i mange måneder. Det tager ikke lang tid for dem at tø op, og de må gerne være meget kolde, når man spiser dem.
Sunde snickers uden sukker
Uden sukker er måske for meget sagt. Dadler indeholder jo frugtsukker, og der er måske også sukker i den peanutbutter man bruger. Men i hvert fald er de uden tilsat raffineret sukker, og så skal de ses som et sundere alternativ til eksempelvis almindelig snickers barer. Sådan nogle smager også ganske glimrende, men jeg vil faktisk hellere spise et par af disse sunde snickers.
Jeg elsker selv sundere snacks, og har mange opskrifter på bloggen. Her har du et lille udvalg af dem:
- Sunde romkugler med sorte bønner
- Dadelkuger med kikærter
- Kokostoppe med dadler og honning
- Glutenfri raw kage med avocado
Opskrift på sunde snickers
Reklamelinks er markeret med*
Sunde snickers – med dadler og havregryn
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 g dadler (vejet med sten)
- 100 g saltede peanuts + peanuts til at drysse ovenpå
- 50 g peanutbutter
- 50 g havregryn
- 60 g mørk chokolade
- 1 spsk kokosolie
- Flagesalt til at drysse ovenpå
Tilberedelse
- Fjern stenene fra dadlerne og blend dem i en foodprocessor.
- Tilsæt så peanuts, peanutbutter og havregryn. Blend til massen bliver sammenhængende. Du kan selv bestemme, hvor grov den skal være. Jeg synes det er lækrest, hvis den er lidt grov i det.
- Kom dejen i en brødform og pres den godt ned med bagsiden af hånden. Jeg brugte en af silikone, men hvis du ikke har sådan en, kan du beklæde din form med husholdningsfilm, så du nemmere kan få den op. Sæt den på køl og smelt imens chokolade og kokosolien. Enten i et vandbad eller i en lille pande, hvor du holder godt øje.
- Tag bunden ud af køleskabet og hæld chokoladen over. Drys med hakkede peanuts og flagesalt og sæt på køl igen.
- Lad den være på køl til chokoladen har sat sig. Skal det gå hurtigere, kan du sætte den i fryseren.
- Når chokoladen er størknet kan du skære den i ønskede størrelser. Jeg skærer den i barer a 2 cm, hvilket giver 10 barer.
Hjemmelavet snickers med dadler og peanutbutter