Sunde kokostoppe

I dag vil jeg gerne dele en opskrift på disse sunde kokostoppe uden raffineret sukker. De er i stedet sødet med dadler og smager mere af kokos end dem man køber. Jeg synes de er lækre, og det synes både Tais og min mødregruppe også 🙂

Man kan sagtens lave dem, så de får mere top på, men jeg har lavet mine runde og flade, så de er lettere at spise, og så man får noget af chokoladebunden ind i munden ved hver bid.

Der er en sød følger på Instagram, der har tippet om, at man også kan søde med bananer, så det vil jeg også prøve en dag 🙂

Sunde kokostoppe 1
Sunde kokostoppe 2

Reklamelinks er markeret med*

Sunde kokostoppe 3
5 fra 1 stemme

Sunde kokostoppe

Disse sunde kokostoppe er sødet med honning og dadler og smager fantastisk. Mine børn elsker dem!
Antal: 13 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser 

  • 150 g friske dadler
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 æg
  • 200 g kokosmel
  • 3 spsk flydende honning
  • ½ tsk vaniliepulver
  • 70 g mørk chokolade (jeg brugte en med appelsinsmag)

Tilberedelse

  • Fjern stenene fra de friske dadler og hak dem fint med en stor kniv. Du kan også komme dem i en blender/foodprocesser, men jeg synes det er lettere bare at hakke dem fint.
    150 g friske dadler
  • Hæld dadlerne og alle ingredienser i en skål (undtager chokoladen) og bland det hele godt sammen. Det er lettest at bruge hænderne.
    1 spsk kokosolie,1 æg,200 g kokosmel,3 spsk flydende honning,½ tsk vaniliepulver
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Form kokostoppene, som du gerne vil have dem. Pres dem godt sammen, inden du sætter dem på bagepladen, så de ikke smuldrer.
  • Bag dem i ca. 10 min eller til de begynder at blive gyldne.
  • Smelt noget chokolade og dyp bundene af kokostoppen i chokoladen og lad dem køle af.
    70 g mørk chokolade
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments