Her har du opskriften på græskarpandekager med hokkaido. Måske lyder det underligt, men der sker noget helt særligt, når man koger og moser hokkaido. Det har en sødlig smag og bidrager til en lækker og svampet konsistens.
Sammen med kanel og honning har du her nogle rigtig lækre efterårs-pandekager. Perfekte til brunch, eftermiddagshyggen og til børnenes madpakke.
Opskrift på græskarpandekager med hokkaido
Hvis jeg gerne vil have nogle hurtige ekstra points herhjemme, så er der altid en sikker måde at vinde dem på: Lune pandekager! Og lagsagne, men i dag skal det handle om pandekager. Selvom der nok ikke er noget, der slår de helt klassiske fluffy amerikanske pandekager med masser af smør, sukker og hvedemel, så fik disse sunde græskarpandekager med hokkaido også toppoint af Tais og børnene 🙂
Så hvis du også skal have nogle ekstra points derhjemme, kan jeg anbefale en stak sprøde pandekager serveret på sengen 😉 Begge mine børn er også helt vilde med dem, og når de ligefrem består af blendet græskar, ja så gør det jo ikke så meget 😉
Se også mine glutenfri havregrynspandekager og mine sunde pandekager med citron og birkes.
Græskarpandekager opskrift
I denne opskrift har jeg brugt hokkaido græskar, men jeg vil tro, at du snildt kan bytte ud med butternut squash. Måske også andre græskar, men for at være ærlig, så er det mest de to, jeg kender til. Det geniale ved græskar er, at det er så alsidig en grøntsag. Du kan både stege, koge og bage dem, og så kan de både bruges i det salte og det søde køkken.
Man behøver ikke skære skrællen af på hverken hokkaido eller butternut squash, da den bliver helt blød, når den bliver bagt/kogt. Du skal bare sørge for at give den en god vasketur.
Reklamelinks er markeret med*
Sunde græskarpandekager med hokkaido
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 350 g hokkaido
- 2 æg
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 2 spsk flydende honning
- Kokosolie til at stege i (eller smør)
Tilberedelse
- Vask græskaret og skær det i chunky stykker. Kernerne kan du evt gemme og riste i ovnen. Kog det til det er mørt. Du skal ikke skære skrællen af, den bliver helt blød, når du koger den.350 g hokkaido
- Når græskaret er kogt, og du kan stikke en gaffel gennem, skal det køles af og blendes i en foodprocessor.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen.2 æg,2 dl hvedemel,1 tsk bagepulver,2 tsk kanel,2 spsk flydende honning
- Steg pandekagerne på en pande i lidt kokosolie eller smør ca. 2-3 min på hver side. Jeg brugte 1/2 dl pr. pandekage.Kokosolie til at stege i
Tjek også mine andre opskrifter med græskar: Hokkaidosuppe med gulerødder, quinoasalat med hokkaido og kikærter, bagt hokkaido med timian, vegetarisk gryderet med butternur squash og lime, butternut squash suppe med røde linser, gnocchi med butternut squash og grønkål og hasselback butternut squash.
Server græskarpandekager med:
Du skal tænke på de her græskarpandekager, som små brunchpandekager. De har noget sødme i sig, men de kan sagtens klare noget topping. På billederne har jeg drysset dem med honning og hakkede hasselnødder.
Ellers kan jeg anbefale:
- Friske bær, såsom blåbær, hindbær og brombær
- Græsk yoghurt, som også mætter
- Diverse sirupper. Måske en hjemmelavet jordbærsirup
- Diverse nøddesmør. En omgang hjemmelavet nutella kunne være virkelig lækkert til