Jeg har spist sunde bananpandekager i mange, mange år efterhånden. Også længe før jeg fik børn og jeg boede alene. Hvis jeg laver dem nu, så skal jeg lave rigtig mange, hvis jeg selv vil have nogle også 😉 Sidst jeg lavede en portion efter denne opskrift, spiste min datter på 3 år seks stk i rap. De består hovedsageligt af banan, havregryn og æg, så de udgør jo heldigvis et ganske fornuftigt mellemmåltid.
Det er også egnede til morgenmad, og hvis du alligevel er igang med en lækker omgang morgenmad, så kan du også tjekke min kategori med brunch ideer. De kunne være lækre med noget jordbærmarmelade til eller jordbærsirup.
Elsker du pandekager, så har jeg endnu flere opskrifter her.
Opskrift på sunde bananpandekager
Bananpandekager er ultra nemme at lave, og så er de oplagte, hvis du har nogle bananer på lager, som er ved at blive for gamle. De må gerne være lidt overmodne, da det er bananerne, der bidrager til sødmen i denne opskrift.
De smager både godt lune fra panden, men også kolde. Derfor er de også rigtig gode til madpakken. Man kan evt. smøre et lag peanutbutter i mellem og klappe dem sammen, som en slags mini-sandwich.
Reklamelinks er markeret med*
Sunde bananpandekager med havregryn
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 store bananer
- 2 æg
- 2 dl havregryn
- ½ tsk kanel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- kokosolie eller smør til at stege i
- Evt. lidt kardemomme eller vaniljepulver
Tilberedelse
- Put alt i en food processer bordset fra bagepulveret. Blend til dejen bliver flydende.2 store bananer,2 æg,2 dl havregryn,1 knivspids salt,½ tsk kanel
- Si så bagepulver i og rør rundt.1 tsk bagepulver
- Pandekagerne steges i kokosolie eller smagsneutral olie i ca. 3 minutter på hver side. Jeg bruger ca. 1/2 dl pr. pandekage.
Noter
Topping til sunde bananpandekager med havregryn
Man kan sagtens bare spise bananpandekagerne som de er, men man kan også pynte og drysse med alt muligt lækker, som gør dem ekstra luksuriøse. Her har jeg drysset med blåbær, en klat græsk yoghurt og flydende honning. Det er virkelig en lækker kombination, som kan anbefales.
Men ellers så kan man eksempelvis toppe med:
– Diverse bær og frugter
– Sirupper
– hakket chokolade
– Skyr med vanilje