Nemme, lækre og sunde æggemuffins
Opskrift på sunde æggemuffins. Da vi snart er nået til den tid på året, hvor helligdagene regner ned over os, der står karrysild på bordet og snapsen bliver hevet frem, har jeg lavet disse små sunde æggemuffins med sød kartoffel krydret med chili og frisk basilikum. De er lynhurtige at lave og så smager de super godt. Både friske, men også når de er kølet af. Perfekte til brunchbordet, til madpakken og til påskefrokostbordet. Er de ikke bare søde? 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Sunde æggemuffins med sød kartoffel
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 5 dl revet sød kartoffel
- 1 tsk chilipulver (eller friskhakket chili)
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 6 små æg
- Salt & peber
- Lidt olivenolie til at stege i
Tilberedelse
- Hav hvidløget fint og svits det i noget olivenolie på en pande. Tilsæt sød kartoffel og steg på panden i ca 10 min.1 fed hvidløg,5 dl revet sød kartoffel
- Smag til med chili, hakket basilikum og salt og peber.1 tsk chilipulver,1 håndfuld frisk basilikum
- Lad retten køle af og fordel derefter de revne søde kartofler i muffinforme. Pres dem god ned, så de bliver kompakte – både i bunden og i kanterne.
- Slå derefter et æg ned i hver og drys med salt og peber.6 små æg,Salt & peber
- Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.