Sund risotto med butternut squash

Sund risotto
Sund risotto
Sund risotto

Reklame – rå-risene er modtaget i gave

Sund risotto: ultimative comfort food

Sund risotto. Den ultimative fancy comfort food, der smager himmelsk. Især med et glas koldt hvidvin og gode samtaler on the side. Ris og ost… Whats not to like? Her har jeg lavet en version, hvor jeg har forsøgt at skrue en smule på sundhedsknapperne, uden at gøre den tør og kedelig.

De hvide risottoris er byttet ud med upolerede rå-ris og der er mindre ost i end normalt. Derudover har jeg også sneget både butternut squash og grønkål ned i retten, men man kan jo lege med alle mulige forskellige typer grønsager.

Ps. Hvis du har en rest risotto til overs, så prøv at blande den med æg og lidt mel og lav små ’frikadeller’ ud af den, som du steger i noget olivenolie. Det smager syyyyygt godt! 🙂

Reklamelinks er markeret med*

Sund risotto med butternut squash 1
5 fra 2 stemmer

Sund risotto med butternut squash

Denne opskrift på risotto med butternut squash er super nem at lave, smager fantastisk og rigtig sund. Hvem elsker ikke græskar?
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser 

  • 1 løg
  • 3 fede hvidløg
  • ½ butternut squash
  • 4 dl råris
  • 8 dl vand
  • 1 grønsagsboullion
  • 100 g parmesan
  • 2 håndfulde hakket frisk grønkål
  • Frisk timian
  • Salt og peber
  • Olivenolie til at stege i

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg fint. Svits i olivenolie i en stor gryde.
    1 løg,3 fede hvidløg,Olivenolie til at stege i
  • Skær butternut squash i små tern (med skræl) og hæld ternene over i gryden. Rør rundt og steg i ca. 5 min.
    ½ butternut squash
  • Tilsæt råris, vand og boullion og lad det simre i ca. 30 min.
    4 dl råris,1 grønsagsboullion,8 dl vand
  • Tilsæt revet parmesan, 2 håndfulde hakket grønkål og frisk timian efter smag.
    100 g parmesan,2 håndfulde hakket frisk grønkål,Frisk timian
  • Smag til med salt og peber.
    Salt og peber
  • Lad risottoen simre ca. 5-10 min til eller til du synes den er færdig.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments