Reklame – rå-risene er modtaget i gave
Sund risotto: ultimative comfort food
Sund risotto. Den ultimative fancy comfort food, der smager himmelsk. Især med et glas koldt hvidvin og gode samtaler on the side. Ris og ost… Whats not to like? Her har jeg lavet en version, hvor jeg har forsøgt at skrue en smule på sundhedsknapperne, uden at gøre den tør og kedelig.
De hvide risottoris er byttet ud med upolerede rå-ris og der er mindre ost i end normalt. Derudover har jeg også sneget både butternut squash og grønkål ned i retten, men man kan jo lege med alle mulige forskellige typer grønsager.
Ps. Hvis du har en rest risotto til overs, så prøv at blande den med æg og lidt mel og lav små ’frikadeller’ ud af den, som du steger i noget olivenolie. Det smager syyyyygt godt! 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Sund risotto med butternut squash
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 løg
- 3 fede hvidløg
- ½ butternut squash
- 4 dl råris
- 8 dl vand
- 1 grønsagsboullion
- 100 g parmesan
- 2 håndfulde hakket frisk grønkål
- Frisk timian
- Salt og peber
- Olivenolie til at stege i
Tilberedelse
- Hak løg og hvidløg fint. Svits i olivenolie i en stor gryde.1 løg,3 fede hvidløg,Olivenolie til at stege i
- Skær butternut squash i små tern (med skræl) og hæld ternene over i gryden. Rør rundt og steg i ca. 5 min.½ butternut squash
- Tilsæt råris, vand og boullion og lad det simre i ca. 30 min.4 dl råris,1 grønsagsboullion,8 dl vand
- Tilsæt revet parmesan, 2 håndfulde hakket grønkål og frisk timian efter smag.100 g parmesan,2 håndfulde hakket frisk grønkål,Frisk timian
- Smag til med salt og peber.Salt og peber
- Lad risottoen simre ca. 5-10 min til eller til du synes den er færdig.