Sticky tofu stir fry med cashewnødder

Lækker og smagfuld tofu styr fri med med tofu, cashewnødder, grøntsager og ris til. Det hele er vendt rundt i en sticky/klistret asiatisk sovs med blandt andet soya og hoisinsauce. Nem og velsmagende aftensmad på kun 25-30 minutter.

Hvis du ikke kender så meget til tofu eller har haft nogle øv oplevelser med det, så kan jeg kun anbefale sticky tofu styr fri. Det er en virkelig lækker måde at få serveret tofu, og det passer perfekt til retten. Selv min mand, der er ret skeptisk, var meget positiv og skovlede retten i sig, da jeg serverede den første gang.

vegansk tofu stir fry

Opskrift på tofu stir fry med grøntsager

Reklamelinks er markeret med*

vegansk tofu stir fry
4,38 fra 8 stemmer

Tofu stir fry med cashewnødder

Den lækreste asiatiske stir fry med sticky tofu, cashewnødder, broccoli og peberfrugt. Det smager næsten som at spise ude. Opskriften giver til to store portioner. Er der rester, kan de også gemmes til dagen efter.
Antal: 2 portioner

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

Tofu

  • 1 fast tofu (400 g)
  • 1 spsk soya
  • ½ dl majsstivelse
  • 2 spsk smagsneutral olie

Marinaden

  • 1 dl hoisinsauce
  • 1 dl vand
  • 4 spsk rice vinegar/ris eddike
  • 4 spsk soya
  • 4 spsk majsstivelse

Andet

  • 2 dl ris (her regnes med 1 dl. pr. person)
  • ½ broccolihoved
  • 1 gul peberfrugt
  • 8 forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g cashewnødder (usaltede)
  • 2 spsk sesam oil
  • 2 spsk olie

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Først skal så meget af væsken som muligt presses ud af tofuen. Det er nemlig en af hemmelighederne bag at få den sprød og lækker, når man tilbereder den. Læg den mellem noget køkkenpapir eller et rent viskestykke og put noget tungt oven på og lad den stå i 10-15 minutter.
    1 fast tofu
  • Tag nu tofu'en og ’bræk’ den i mindre stykker med hænderne, så de får struktur og forskellige former og størrelser (se billede længere nede).
  • Put den i en skål og hæld soya og majsstivelse over. Bland godt rundt.
    1 spsk soya,½ dl majsstivelse
  • Tilsæt olien til en pande og steg tofu'en til den bliver gylden. Ca. 10 minutter. Det gør ikke noget, hvis majsstivelsen falder lidt af nogle steder.
    2 spsk smagsneutral olie
  • Imens kan du gøre klar til ris, grøntsagerne og sovsen.
  • Først sovsen. Bland hoisin sause, vand, rice vinegar, soyasovs og majsstivelse i en skål og stil den til siden.
    1 dl hoisinsauce,1 dl vand,4 spsk rice vinegar/ris eddike,4 spsk soya,4 spsk majsstivelse
  • Sæt ris til at koge efter anvisinger på pakken.
    2 dl ris
  • Nu skal grøntsagerne snittes og gøres klar. Hak broccolien i små mundrette buketter og skær peberfrugten i tynde strimler. Put det over i en skål.
    ½ broccolihoved,1 gul peberfrugt
  • Skær bunden af forårsløgene og skær dem i skiver af ca. 2-3 cm. Vi skal både bruge det hvide og det grønne. Hak hvidløgene fint.
    8 forårsløg,4 fed hvidløg
  • Varm noget olie en en wok og tilsæt hvidløg og forårsløg. Efter et par minutter tilsættes broccoli og peberfrugt. Steg i 10 minutters tid og tilsæt så tofu’en og sovsen. Lad det simre i 10 minutters tid til sovsen er blevet tyk og sticky i konsistensen.
  • Imens skal cahewnødderne ristes på en tør pande til de er gyldne. Når de er færdige tilsættes de wokken.
  • Put til sidst 2 spsk sesamolie i og så er der klar til at blive serveret.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,38 fra 8 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
sticky tofu aftensmad

Oftest stillede spørgsmål

Du skal bruge en ‘fast tofu’ til denne ret, som du kan brække/knække i mindre stykker. Fast tofu har stadig noget bid og det vil vi gerne have i denne ret. Jeg har brugt denne fra Urtekram* i denne ret og det er også den, jeg oftest køber.

Kan man gemme resterne til dagen efter?

Ja, det kan man sagtens. Retten smager også godt kold dagen efter og er oplagt at have med i madpakke.

Hvor kan man købe ingredienserne?

Du kan købe ingredienserne i de fleste supermarkeder, vil jeg mene. Ellers har de dem i hvert fald i asiatiske supermarkeder.

Hvor mange portioner er der til?

Jeg har skrevet to, men der er nok nærmere til tre. Nogle gange kan det være svært at vurdere, da min mand og jeg spiser ret forskellige portionsstørrelser. Men der er i hvert fald til to meget sultne personer.

tofu stir fry med cashewnødder

Asiatisk tofu stir fry

Kender du retten ‘cashew chicken styr fri’? Denne her minder meget om, men med tofu i stedet for kylling. Den smager mindst lige så godt og så er den vegetarisk. Jeg er godt klar over, at tofu kan være en lidt ‘tricky’ råvare, hvis man ikke er vandt til at bruge det. Jeg kan dog garantere dig for, at denne opskrift er nem og resultatet er virkelig godt.

Der findes mange forskellige typer tofu, men det er vigtigt, at du bruger en fast tofu. Du kan se på billederne, hvordan sådan en ser ud og hvordan jeg har tilberedt den.

Flere opskrifter på vegetarisk aftensmad

Ovnbagt gnocchi med porrer, svampe og ost
Nem vegetarisk comfort food, som både er nemt at lave og som smager fantastisk. Sovsen er cremet og fuld af porrer og svampe og oven på ligger der et låg af smeltet mozzarella. 2-3 personer. Se step by step billeder nederst i indlægget.
Gå til opskrift
ovnbagt gnocchi
Vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf
Den bedste vegetariske burger med en bøf lavet på sorte bønner, jalapeños, hvidløg og engelsk sovs. Den er fuld af smag og umami og smager helt perfekt. Opskriften giver 8 bøffer.
Gå til opskrift
vegetar burger med sorte bønner
Den bedste chili sin carne
Chili sin carne er den lækreste vegetarret, der er fuld af smag og gode sager. Den består blandt andet af aubergine, gulerødder, kidneybønner, sorte bønner, mørk chokolade og krydderier. Spis den med dine yndlings toppings til.
Gå til opskrift
den bedste chili sin carne

Find endnu flere opskrifter på lækker vegetarisk hverdagsmad her.

vegetarisk sticky tofu stir fry
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,38 from 8 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments