Stegte asparges med brunet citronsmør

Opskrift på stegte asparges med brunet citronsmør, ristede græskarkerner, parmesanost og revet citronskal. Nemt og LÆKKERT. Perfekt som tilbehør til aftensmaden eller frokost.

Vi elsker asparges herhjemme, så det er bare med at udnytte, når de er i sæson. Her har jeg lavet den ultimative luksus salat med grønne asparges. Perfekt til grillmad og når man får gæster eksempelvis.

Find inspiration til flere vegetariske retter her.

stegte asparges med citronsmør

Stegte asparges – tilbehør til aftensmaden

Salaten her er nok mest egnet som tilbehør til andre retter. Det kunne eksempelvis være linsefrikadeller, squashfrikadeller eller en tomattærte med butterdejsbund. Åh der er mange lækre muligheder.

Det er en ret, der emmer af sommer, og jeg forestiller mig, at den smager endnu bedre, hvis man spiser den udenfor. Måske med et glas koldt et eller andet til.

pandestegte asparges med brunet citronsmør

Hvordan laver man brunet citronsmør?

Det er faktisk meget, meget simpelt at lave brunet smør. Er det bare mig, eller får det ikke maden til at lyde sådan lidt ‘restaurant agtigt’? Haha, nå men du skal sådan set bare smelte noget smør og lade det simre i nogle minutter til det bliver gyldent. Det er nemmest, hvis du bruger en sølvfarvet eller hvid gryde, så du kan se farven på smørret. Det skal nemlig ikke brænde på.

Når det er gyldent tages det af varmen og blandes med citronsaft og friskkværnet peber. Her kunne man også vælge at putte nogle friske, hakkede krydderurter i. Det kunne også være lækkert.

grillede asparges med tilbehør

Reklamelinks er markeret med*

grillede asparges med tilbehør
5 fra 7 stemmer

Stegte asparges med brunet citronsmør

Den lækreste ret med stegte asparges, ristede græskarkerner, parmesanost og brunet citronsmør. Nemt og lækkert! Server retten som tilbehør til alt muligt.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
30 minutter

Ingredienser 

  • 400 g asparges
  • 2 ½ spsk olivenolie
  • 1 ½ tsk flagesalt
  • 25 g smør
  • ½ citron (både skal og saft)
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 dl græskarkerner
  • 25 g parmesan

Tilberedelse

  • Start med at klargøre og vaske dine asparges. Du kan enten knække den hvide del af i bunden af eller skære den med en kniv. Steg de grønne asparges på en pande med to spsk olivenolie og 1/2 tsk flagesalt. De skal stege i ca. 10 minutter ved middelvarme eller til de begynder at se grillede ud.
  • Imens kan du gøre de ristede græskarkerner og citronsmøret klar. Først til græskarkerne. Put dem på en lille pande sammen med 1/2 spsk olivenolie og 1 tsk flagesalt. Steg dem til de begynder at blive gyldne. Hæld dem derefter over på en tallerken.
  • Nu til smørret. Riv skallen fra den halve citron fint på et rivejern og stil det til siden. Smelt smørret i en lille gryde. Den må meget gerne være sølvfarvet, så du nemmere kan se farven på smørret. Det skal nemlig brunes, men ikke brændes på. Smelt smørret ved middelvarme og hold øje med dem. Tag det af, når det begynder at blive lysebrunt. Det tager ca. 3-5 minutter efter alt er smeltet.
  • Tag smørret af varmen og tilsæt saften fra 1/2 citron, samt friskkværnet peber og rør rundt.
  • Nu skal salaten samles. Start med at anrette asparges på et fad. Så på med det brunede citronsmør, så græskarkerner, parmesanost og citronskal.

Noter

Obs: Retten smager bedst frisklavet, men kan godt stå et par timer. Hvis du stiller den på køl eller lader den stå alt for længe vil smørret størkne og du får ikke den samme lækre smørsovs. 
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 7 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Tjek også disse opskrifter på andet lækkert grønt tilbehør:

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
Smørstegt spidskål er en af mine yndlingsmåder at tilberede spidskål på. Det er super nemt og så kan man spise det som tilbehør til eksempelvis kylling, fisk eller en god bøf.
Gå til opskrift
Smørstegt spidskål
Stegt pak choi med asiatisk sauce
Nemt og lækkert! Stegt pak choi er det perfekte tilbehør til aftensmaden. Server det eksempelvis til ris og stegt tofu eller til en nuddelret.
Gå til opskrift
pak choi opskrift
Stegte padron pebre med flagesalt, citron og honning
Stegte padron pebre er en spansk tapasret, som man kan spise som tilbehør til aftensmaden eller snacke. De kan laves på ingen tid og er både flotte og smager godt.
Gå til opskrift
stegte padron pebere

Find flere grøntsagsretter, som er egnet som tilbehør lige her.

stegte asparges med brunet smør
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 7 votes (6 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments