Her har du opskriften på sprøde rösti af knoldselleri. Jeg er ikke stolt af at sige det, men det er faktisk min allerførste opskrift med knoldselleri her på bloggen! Det er jo synd for den ellers virkelig lækre grøntsag. Det må jeg få lavet om på! Jeg er nemlig rigtig glad for knoldselleri, som er en grøntsag med mange forskellige anvendelsesmuligheder. Den kan koges og bruges i mos, bages i ovnen og så er den også genial i vegetariske gryderetter. Note to self, sådan en opskrift må jeg også snart dele 🙂
Sprøde knoldselleri-rösti
Oftest laver man rösti af kartofler (jeg har selv en virkelig god opskrift her), men i denne version er de lavet med revet knoldselleri. Begge versioner kan anbefales 🙂 De smager både godt helt lune, men også kolde dagen efter. Det er faktisk lige før, jeg fortrækker dem kolde.
Opskrifter på lækre vegetariske deller
Leder du efter inspiration til endnu flere lækre vegetariske deller, så har du her fem opskrifter, som alle er nogle jeg laver igen og igen.
Vegetariske edamamedeller med miso
Nemme hash browns med kartofler og løg
Quinoafrikadeller med majs og gulerødder
Reklamelinks er markeret med*
Sprøde rösti af knoldselleri
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g knoldselleri uden skræl
- 2 æg
- 1 løg
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- Olivenolie til at stege i
Tilberedelse
- Riv knoldsellerien på et rivejern og pres derefter så meget af væsken ud, som du kan. Du kan enten gøre det mellem hænderne eller i et klæde.
- Hak løg og persille og bland så alle ingredienserne i en skål.
- Varm godt med olivenolie på en pande. Form dellerne med hænderne ved at presse dem sammen. Gør dem gerne lidt flade. De hænger ikke helt sammen, men kommer til det, når de steges.
- Steg i ca 5-8 minutter på hver side ved middelvarme. De skal være sprøde på hver side.