Chokoladespecier, citronspecier og helt traditionelle specier. Specier, specier, specier. Mums de smager godt, og kommer i mange forskellige smagsvarianter. Har du nogensinde prøvet specier med daim? De kan i den grad anbefales!! En klassisk lys, sprød småkagedej med knasende små stykker karamelchokolade.
Jeg ved godt, at julen på mange måder handler om traditioner. Måske har du allerede nogle bestemte julesmåkager, som du bager igen og igen. Men jeg tør næsten godt love, at du ikke vil fortryde, hvis du bager dem her.
Kan specier med daim fryses?
Specier med daim kan sagtens fryses. Enten kan du vælge at fryse dejen rå i store pølser, som du så skærer i småkager og bager. På den måde kommer hele hjemmet til at dufte herligt af friskbagte småkager. Ellers kan du også bage dem og putte dem i en beholder og fryse dem. Når du så bliver lækkersulten, kan du faktisk mere eller mindre spise dem direkte fra frost, da de er så tynde. Se det er jo ret smart, hvis man ikke kan få spist alle dem man bager.
Opskrifter på julelækkerier
Er du også vild med julens mange lækkerier? Jeg er godt igang med at bygge min opskrift samling op her i bageriet. Her er nogle af mine julefavoritter:
Klassiske æbleskiver med kernemælk
Luciaboller med safran og kardemomme
Klatkager lavet på risengrødsrester
Konfektroulade med marcipan og nougat
Opskrift på specier med daim
Reklamelinks er markeret med*
Daim specier
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 150 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- Et knips salt
- 2 æggeblommer
- 100 g daim
Tilberedelse
- Tag smørret ud af køleskabet og skær i tern.
- Bland smør og mel i en stor skål og smuldr med hænderne til det er blandet godt sammen.
- Si vaniljesukker, flormelis og bagepulver ned i skålen.
- Tilsæt salt og æggeblommer og ælt det rundt med den ene hånd.
- Hak daim chokoladen i mindre stykker og ælt det godt rundt i dejen.
- Del dejen til to pølser, pak ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum en time.
- Tag dem ud og skær tynde skiver ud (ca. 3-4 mm) og bag dem ved 175 g. varmluft. De flyder lidt ud, så sørg for der er plads mellem dem på bagepladerne. Bag 7-10 min eller til de er let gyldne.