Leder du efter noget genialt tilbehør til aftensmaden? Så er du kommet til det rette sted. Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost er måske en af de lækreste måder, man kan tilberede spidskål på. i hvert fald hvis du spørger mig. Det er ovenikøbet virkelig, virkelig simpelt.
Opskrift på smørstegt spidskål
Er du klar på en nem opskrift? Man skærer bare spidskålet i kvarte og steger det i noget smør, så det bliver sprødt og får en dejlig karamelliseret smørsmag. Voila. Prikken over i’et er at drysse med lidt citronsaft, flagesalt og så noget revet ost.
Alle mulige slags oste kan bruges, men jeg ELSKER vesterhavsost. Seriøst, hvis du ikke kender den, så giv den en chance. Især den der er ‘grubelagret’. Alternativt er revet parmesan også et godt bud.
Smørstegt spidskål som tilbehør
Smørstegt spidskål kan spises som tilbehør til alt muligt. Et stegt kyllingbryst, fisk, en god bøf, nogle vegetarfrikadeller eller en lasagne. Virkelig bare alt muligt.
Har du rester til dagen efter, kan smørstegt spidskål sagtens spises koldt. Alternativt kan du skære det i strimler og give det en tur på panden. Du kan spise det som det er, eller du kan blande det op med noget madlavningsfløde og evt. noget kogt pasta. Voila, så har du en helt ny ret.
Opskrifter med spidskål
Jeg elsker spidskål. Faktisk tror jeg det er min yndlingsform for kål. Eller, spidskål og rosenkål har nok en delt førsteplads.
Elsker du også spidskål? Eller søger du inspiration til, hvordan du kan få det brugt i din madlavning? Så er der her tre opskrifter, som jeg håber kan inspirere.
Og lidt i samme familie, så har jeg også en fantastisk opskrift på syltet rødkål. Måske jeg skulle prøve samme opskrift bare med spidskål en dag 🙂
Stegt spidskål i ovnen
Du kan godt lave stegt spidskål i ovnen, men jeg vil nu klart anbefale, at du laver det på en pande, som jeg også gør i denne opskrift. Den sprøde stegeskorpe kan bare noget.
Men laver du det i ovnen, så kan du pensle med smeltet smør (eller olivenolie), hvor det skal have omkring 15 minutter ved 200 grader, varmluft. Men hold øje undervejs. Det må gerne blive sprødt i kanterne.
Reklamelinks er markeret med*
Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 spidskål
- 1 tsk flagesalt
- 2 spsk citronsaft
- Revet vesterhavs ost til at drysse over
Tilberedelse
- Start med at smelte smørret på en pande.
- Fjern de yderste blade af spidskålet og skær det i fire stykker.
- Steg stykkerne i ca 5 min på hver side eller til de er gyldne.
- Tag dem af panden og drys med salt, citronsaft og revet vesterhavsost.