Semlor med lemon curd

Semlor er det svenske bud på fastelavnsboller, og de smager fantastisk. Traditionelt bliver de lavet med en mandelmasse i bunden og toppet med flødeskum. Min version er dog lidt anderledes. Jeg har byttet mandelmassen ud med lemon curd, og så har jeg vendt flødeskummet med vaniljesukker. De har den perfekte balance mellem sødt og syrligt, hvis du spørger mig.

Nemme semlor med lemon curd

Min opskrift på semlor med lemon curd er nem at gå tid. Lad dig ikke skræmme af den lange opskrift. Man har gang i tre forskellige elementer, men meget af det kan laves mens bolledejen hæver, så de er slet ikke så komplicerede.

semlor opskrift
citron semlor

Hvordan laver man semlor med lemon curd?

Semlor med lemon curd består af tre komponenter. Bløde boller med kardemomme, en lemon curd og en vaniljeprikket flødeskum.

De er faktisk ok simple at lave. Først laver du dejen til bollerne. Imens den hæver, kan du gå igang med at lave lemon curd. Hvis du ikke har prøvet at lave det før, så frygt ej. Det er ret simpelt og hvis din curd skulle skille en smule, så kan du godt rede den, ved at si den gennem en finmasket si.

Den sidste komponent er flødeskum, som er rørt op med flormelis og vaniljesukker. Perfekt til den syrlige lemon curd.

Når bollerne er bagt og har kølet af, så smører man dem med lemon curd og derefter sprøjter man dem med flødeskum. Det ser ekstra flot ud, hvis man bruger en sprøjtepose med stjernetyl, men man kan sagtens også bare bruge en spsk.

nemme semlor

Reklamelinks er markeret med*

semlor med lemon curd opskrift
5 fra 4 stemmer

Semlor med lemon curd

Nemme svenske semlor med lemon curd. Hvis du elsker semlor, så skal du også prøve disse. De har den helt rigtige balance mellem sødt og syrligt.
Antal: 12 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer

Ingredienser 

Til bolledejen

  • 100 g smør
  • 2 dl sødmælk + lidt til pensling
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk salt
  • 60 g sukker
  • 500 g hvedemel

Lemon curd

  • 4 citroner
  • 180 g sukker
  • 80 g smør
  • 4 æg

Vaniljeflødeskum

  • 6 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Flormelis

  • Flormelis til at drysse oven på

Tilberedelse

Bollerne del 1

  • Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og kom mælken i.
  • Hæld smør og mælk i en skål og opløs gæren heri.
  • Kom æg i og rør rundt. Tilsæt derefter kardemomme, salt, sukker og hvedemel.
  • Ælt dejen til den er glat og skinnende. Gerne på en røremaskine i ca. 10 minutter.
  • Lad dejen hæve tildækket i en time ved stuetemperatur.

Lemon curd

  • Imens kan du gå i gang at lave lemon curd, så den kan nå at køle af.
  • Riv citronerne og læg den revne skal til side. Halver nu citronerne og pres saften ned i en gryde.
  • Tilsæt æg og sukker, og pisk ved middelvarme. Det er vigtigt, at det ikke begynder at koge.
  • Efter et par minutter tilsættes smør i tynde skiver, samt citronskal. Bliv ved med at piske, til det begynder at tykne. Igen: Pas på, det ikke bliver for varmt, da din curd så kan blive grynet.
  • Tag gryden af varmen, når din curd har fået en tyk og cremet konsistens.
  • Hvis den alligevel har fået nogle klumper, så kan du si den gennem en finmasket si og så bliver den glat.

Flødeskummet

  • Pisk fløden til du får flødeskum. Pas på du ikke pisker det alt for længe, men samtidigt skal den være fast nok til at stå.
  • Si flormelis og vaniljesukker i og vend det forsigtigt rundt i.

Bollerne del 2

  • Nu skal bollerne bages. Del dejen i to, og rul hver del ud til 6 boller, så du i alt får 12 stk. Placér bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med mælk og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.
  • Lad bollerne køle af.
  • Skær dem over i halve og fordel først lemon curd med en ske og derefter flødeskummet. Du kan bruge en stjernetyl, men det er ikke nødvendigt.
  • Slut af med et godt drys flormelis.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 4 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Nemme semlor der er skåret over

Traditionelt skærer man en trekant i toppen på sin semla og udhuler den. Så blander man fyldet med mandelmassen og fylder det derefter tilbage ned i bollen. Det ser også super fint ud, men det er også mere besværligt, og ikke noget man behøver, når man laver semlor med lemon curd.

I min version skærer jeg dem bare over og så smører jeg bollen med lemon curd og topper med flødeskum og tilsidst topbollen, som skal have et godt drys med flormelis.

Tjek også min opskrift på sundere fastelavnsboller.

lemon curd semla
lemon curd semlor
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments