Selleriburger med smørstegte løg

Den lækreste selleriburger med sprøde og saftige bøffer lavet af paneret selleri. Derudover består den af hvidløgsmayo, salat, smørstegte løg og syltede agurker. Smagene passer vildt godt sammen og giver en god balance, så man får en ‘snaksket’ burger med masser af umami.

Reklamelinks er markeret med*

vegetariske selleriburger på en tallerken
Ingen bedømmelser endnu

Selleriburger

Snasket selleriburger med cheddar panerede selleribøffer, hvidløgsmayo, salat, smørstegte løg og syltede agurker.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser 

Selleribøffer

  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 kg knoldselleri (svarer til 1 (stort) knoldselleri))
  • 2 æg
  • 50 g revet cheddar
  • 50 g pankorasp ((svarer til 2 dl))
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 25 g smør

Smørstegte løg

  • 2 mellemstore løg (300 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Andet

  • 4 spsk aioli
  • 40 g Feldsalat
  • 4 spsk syltede agurker
  • 4 brioche boller

Tilberedelse

Selleribøffer

  • Kog 1 ½ liter vand i en stor gryde. Kom en terning grøntsagsbouillon ved og lad den opløse.
    1 terning grøntsagsbouillon
  • Skær sellerien i skiver af 1 cm og fjern derefter skrællen. Vask dem da der kan sidde jordrester på og kom dem derefter i gryden med det kogende vand. Alle knolde er forskellige, men det skulle gerne give 4 flotte stykker og nogle mindre. Kog i 5 minutter. Si vandet fra når de er færdige.
    1 kg knoldselleri
  • Imens kan du gøre klar til paneringen. Pisk æg i en skål og stil til siden. Bland ost, rasp og salt i en skål.
    2 æg,50 g revet cheddar,50 g pankorasp,1 tsk flagesalt
  • Varm olie og smør på en pande ved middelvarme.
    2 spsk smagsneutral olie,25 g smør
  • Vend selleristykkerne i æg og derefter raspblandingen. Det kan hjælpe at holde dem i hånden og så drysse/trykke paneringen oven på. Samt komme ekstra på, når de er på panden.
  • Kom dem på panden og steg til de er gyldne på begge sider.

Smørstegte løg

  • Pil løgene. Halver dem og skær dem i tynde skiver.
    2 mellemstore løg
  • Opvarm smøret på panden og steg løgene i ca. 10 minutter eller til de begynder at blive bløde.
    25 g smør
  • Tilsæt sukker og steg videre til de karamelliserer.
    1 tsk sukker
  • Smag til med salt og peber.
    salt og peber

Sådan samles burgeren

  • Opvarm bollerne. Det kan du enten gøre i ovnen, i en brødrister eller du kan stege dem på panden i en smule smør. Evt i samme pande, som du lavede smørstegte løg.
  • Kom mayo på både under og -overbollen. Nu skal den bygges op. Kom først salat på, så selleribøf, så løg og til sidst syltede agurker.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

Ingen bedømmelser endnu
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Hvis du godt kan lide denne opskrift, så kan jeg også anbefale min populære opskrift på vegetarisk burger med sorte linser.

Vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf
Den bedste vegetariske burger med en bøf lavet på sorte bønner, jalapeños, hvidløg og engelsk sovs. Den er fuld af smag og umami og smager helt perfekt. Opskriften giver 8 bøffer.
Gå til opskrift
vegetar burger med sorte bønner

Der findes mange fantastiske vegetarbøffer. Både med linser, bønner og grøntsager. Jeg har efterhånden en god samling opskrifter, som du kan gå på opdagelse i.

selleriburger med salat og stegte løg

Ingredienserne i min selleriburger

Hver ingrediens i selleriburgeren er nøje udvalgt for at skabe en balance mellem smag, tekstur og friskhed. Her er, hvad de bidrager med:

  • Selleribøffer: Cheddar panerede skiver af knoldselleri, der bliver sprøde udenpå og dejligt møre indeni. Selleri har en mild og let nøddeagtig smag, som passer perfekt til de andre ingredienser.
  • Briocheboller: De bløde og let sødlige briocheboller giver en luksuriøs følelse og komplementerer de sprøde selleribøffer. Hvis du vil have et sundere alternativ, kan du vælge fuldkornsburgerboller.
  • Feldsalat: Denne milde salat giver en frisk og sprød kontrast til de tungere elementer som aioli og selleribøfferne. Andre salater som rucola kan også bruges, hvis du ønsker en mere krydret smag.
  • Aioli: Den cremede hvidløgsmayonnaise binder hele burgeren sammen og tilfører en fyldig og aromatisk smag. Du kan lave den selv eller købe en god version fra butikken.
  • Syltede agurker: Deres syrlige og sprøde karakter løfter burgeren og giver et pift, der bryder de mere cremede og tunge elementer. Hjemmesyltede agurker er altid et hit, hvis du har tiden og ellers kan du købe dem.
  • Smørstegte løg: Stegte løg tilberedt i smør tilføjer sødme og en rig umami-smag, der giver burgeren ekstra dybde.

Du kan selvfølgelig også komme andre ting i din selleriburger. Frisk agurk, tomat i skiver, avocado, ketchup. Der er mange muligheder.

Serveringsforslag og tilbehør til selleriburger

Selleriburgeren er fantastisk i sig selv, men den kan også piftes op med det rette tilbehør eller drikkevarer. Her er nogle af mine favoritter:

  • Hjemmelavede ovnkartofler: Sprøde og krydrede ovnkartofler er det perfekte tilbehør. Jeg elsker at drysse dem med lidt olivenolie og havsalt, inden de ryger i ovnen.
  • Coleslaw: En frisk og cremet coleslaw med et strejf af syre fra æblecidereddike passer rigtig godt til burgerens smage og giver ekstra sprødhed. Eller en anden grøn salat af en art.
  • Vegansk twist: Hvis du vil lave burgeren vegansk, kan du erstatte aiolien med en plantebaseret version og vælge veganske briocheboller.
  • Drikkevarer: En kold øl, som f.eks. en pilsner eller IPA, fremhæver burgerens smagsnuancer. Hvis du foretrækker noget alkoholfrit, er en hjemmelavet lemonade også et friskt valg.
selleriburger der bliver holdt op mod kameraet
vegetariske selleriburger på en tallerken

Måske er disse vegetariske burgere også noget for dig?

Kikærteburger
De lækreste kikærteburgere med sprøde kikærtebøffer, feta-tzatziki, lynsyltede rødløg, stegt aubergine, tomater og salat. Opskriften på bøfferne giver 4 meget store bøffer, eller 5 lidt mindre.
Gå til opskrift
kikærteburger på en tallerken
Vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf
Den bedste vegetariske burger med en bøf lavet på sorte bønner, jalapeños, hvidløg og engelsk sovs. Den er fuld af smag og umami og smager helt perfekt. Opskriften giver 8 bøffer.
Gå til opskrift
vegetar burger med sorte bønner
Vegetarburger med linsebøffer
Smovset vegetarburger med avocadocreme og bøffer af røde linser med revet cheddar. Opskriften giver til 8 bøffer og de kan godt fryses ned.
Gå til opskrift
vegetarburger med røde linser

Oftest stillede spørgsmål til selleriburger

Kan selleribøfferne fryses?

Ja, du kan sagtens fryse selleribøfferne efter paneringen, men inden de steges. Læg dem i et enkelt lag på en bageplade, og når de er frosne, kan du samle dem i en frysepose. Så er de klar til at blive stegt direkte fra frost.

Kan jeg bruge en anden type salat?

Helt sikkert! Hvis du ikke har feldsalat, fungerer rucola eller spæde spinatblade også godt. De giver lidt forskellige smagsprofiler, men begge passer fint til resten af ingredienserne.

Hvordan opbevarer jeg rester?

Hvis du har rester, kan de opbevares hver for sig i lufttætte beholdere i køleskabet. Selleribøfferne holder sig bedst, hvis de genopvarmes på en pande eller i ovnen for at bevare deres sprødhed.

Kan jeg lave aiolien selv?

Ja! Hjemmelavet aioli er nemt at lave. Det samme er syltede agurker.

Kan jeg lave selleriburgeren i en glutenfri version?

Absolut. Erstat rasp med glutenfrie varianter og vælg glutenfri boller. Resten af ingredienserne er allerede naturligt glutenfri.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments