Lav dine egne saltede nødder, som du kan spise som snacks, servere til fester eller give væk i gave. Det er super nemt, men pas på, de er vanedannende.
Hjemmelavede saltede nødder
Saltede nødder kender du sikkert fra supermarkedet. De kan købes i poser og er nemme at servere som snack. Men faktisk er de også nemme at lave selv. De kræver bare nødder, salt, vand og så tid selvfølgelig. Dog passer de mest sig selv, så det er ikke fordi, de er besværlige at lave.
Saltede mandler er især populære, men en nøddemix som denne kan virkelig også anbefales. Her har jeg blandet mandler, cashewnødder, valnødder og pastacienødder. Det giver en lækker variation i blandingen og så er den jo pæn.
Det kan du bruge saltede nødder til
Du kan bruge en salt nøddemix til mange forskellige ting. Du kan spise dem, som de er selvfølgelig, men du kan også drysse dem på salater eller gryderetter.
De kunne eksempelvis være lækre på en portion beluga dahl, hvis man hakker dem i mindre stykker. Eller som topping på en tomatsuppe med røde linser.
Saltede nødder – hjemmelavet madgave
Som du måske allerede ved, så elsker jeg hjemmelavede madgaver. Så meget, at jeg har skrevet en bog om den, der hedder Spiselige Gaver. Denne her saltede nøddemix er oplagt at give i værtindegave eller måske til en far på Fars Dag. Eksempelvis i selskab med en kold øl, som jeg har vist på billederne. Du kan finde flere opskrifter på salte og søde nødder her.
Hvis du vil se flere opskrifter på spiselige gaver, så har jeg samlet alle mine opskrifter her.
Find opskriften på salatede nødder her:
Reklamelinks er markeret med*
Saltede nødder
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 dl vand
- 5 spsk salt (du kan både bruge groft og fint salt. Den helt billige salt er fin. )
- 150 g mandler
- 100 g cashewnødder
- 50 g valnødder
- 25 g pistacienødder
Tilberedelse
- Opløs saltet i kogende vand i en skål eller gryde.
- Tilsæt alle nødderne, og lad det stå i 30 minutter.
- Si vandet fra, og fordel derefter nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag nødderne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad dem derefter køle helt af. Gem dem i en lufttæt beholder.