Saltede nødder

Lav dine egne saltede nødder, som du kan spise som snacks, servere til fester eller give væk i gave. Det er super nemt, men pas på, de er vanedannende.

Hjemmelavede saltede nødder

Saltede nødder kender du sikkert fra supermarkedet. De kan købes i poser og er nemme at servere som snack. Men faktisk er de også nemme at lave selv. De kræver bare nødder, salt, vand og så tid selvfølgelig. Dog passer de mest sig selv, så det er ikke fordi, de er besværlige at lave.

Saltede mandler er især populære, men en nøddemix som denne kan virkelig også anbefales. Her har jeg blandet mandler, cashewnødder, valnødder og pastacienødder. Det giver en lækker variation i blandingen og så er den jo pæn.

saltede nødder opskrift

Det kan du bruge saltede nødder til

Du kan bruge en salt nøddemix til mange forskellige ting. Du kan spise dem, som de er selvfølgelig, men du kan også drysse dem på salater eller gryderetter.

De kunne eksempelvis være lækre på en portion beluga dahl, hvis man hakker dem i mindre stykker. Eller som topping på en tomatsuppe med røde linser.

saltede nødder

Saltede nødder – hjemmelavet madgave

Som du måske allerede ved, så elsker jeg hjemmelavede madgaver. Så meget, at jeg har skrevet en bog om den, der hedder Spiselige Gaver. Denne her saltede nøddemix er oplagt at give i værtindegave eller måske til en far på Fars Dag. Eksempelvis i selskab med en kold øl, som jeg har vist på billederne. Du kan finde flere opskrifter på salte og søde nødder her.

Hvis du vil se flere opskrifter på spiselige gaver, så har jeg samlet alle mine opskrifter her.

saltede nødder fars dag gave opskrift

Find opskriften på salatede nødder her:

Reklamelinks er markeret med*

saltede nødder fars dag gave
4,50 fra 4 stemmer

Saltede nødder

Det er super nemt at lave sine egne saltede nødder, men pas på, de er stærkt vanedannende. Spis dem som snack eller forær dem væk i gave i et sødt glas.
Antal: 1 glas

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
30 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser 

  • 4 dl vand
  • 5 spsk salt (du kan både bruge groft og fint salt. Den helt billige salt er fin. )
  • 150 g mandler
  • 100 g cashewnødder
  • 50 g valnødder
  • 25 g pistacienødder

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Opløs saltet i kogende vand i en skål eller gryde.
  • Tilsæt alle nødderne, og lad det stå i 30 minutter.
  • Si vandet fra, og fordel derefter nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag nødderne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad dem derefter køle helt af. Gem dem i en lufttæt beholder.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,50 fra 4 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,50 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments