Chia karse. Jeps den er god nok 😀 De der små frø, som du bruger i din chiagrød, de kan også vokse og spire og blive til den fineste grønne sky.
Jeg synes det er så hyggeligt at se noget gro og spire, men det er ikke meget, jeg har fået plantet i mit liv, men chiakarse, det kan jeg lige finde ud af.
Sådan dyrker du chia karse
Du laver det på præcis samme måde, som dengang man plantede karse i børnehaven. Frem med noget vat og en masse vand. Så nemt og virkelig hyggeligt.
Måske nogle af jer kan huske tilbage i februar, hvor jeg også prøvede at dyrke chiakarse og viste det frem på Instagram? Det var iiiiisende koldt, så dengang tog det lidt længere tid for mine frø at spirre, men efter en uges tid, så kom de frem. Nu har jeg prøvet igen, hvor min vindueskarm har været badet i sol og der gik det meget hurtigere.
Men altså, det kan næsten ikke gå galt, det lover jeg 😉
Hvordan smager det så? Hmmm ikke rigtig af karse. Mere sådan lidt grønt i smagen, hvis det giver mening.
Og så er det jo pænt på en avocadomad eller drysset over en omelet.
Hvis du har lyst til et lille hyggeligt projekt, så kan du læse om, hvordan man gør her:
Reklamelinks er markeret med*
Sådan dyrker du chia karse
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- vat (kan købes i supermarkeder)
- chia frø
- en skål
- vand
- tålmodighed
Tilberedelse
- Fyld en skål eller tallerken med vat
- Drys chiafrø på i et tæt lag
- Giv det en gang under vandhanen og hæld det overskydende vand fra
- Vand hver eller hver anden dag. Vatten skal hele tiden være rimelig fugtig
- Vent, vent, vent og syng evt. nogle sange for spirrende 😉 Om ca. 4-5 dage kan du høste