Jeg elsker rødkål til julemaden. Min yndlings er den i glas fra Meyers med æblemost og en masse julekrydderier. Så derfor har jeg lavet min egen version på hjemmelavet rødkål ala Meyers, som er lige, som jeg godt kan lide den.
Jeg har lavet rødkål samme opskrift hvert år, så den skal selvfølgelig også herind, så I også kan få glæde af den. Opskriften er inspireret af Meyers opskrift, men jeg har justeret en del i den (og der kommer ikke kommen i min, badr 😉 Du kan evt. servere rødkål med en god linsesteg og denne vegetariske brune sovs.
Hvis du ikke har prøvet at lave rødkål før, så kan det altså virkelig anbefales. Resultatet bliver SÅ lækkert, og det er egenligt også ganske nemt. Det kræver bare nogle forskellige krydderier, kærlighed og simretid.
Se også min opskrift på råsyltet rødkål med sennep for et mere friskt indslag på julebodet.
Opskrift på hjemmelavet rødkål ala Meyers
Der findes mange måder at lave hjemmelavet rødkål på og jeg er sikker på, at mange af dem smager SKØNT. Denne her rødkål, som minder om Meyers rødkål er min personlige favorit. Den er smagt til med æblemost, æblecidereddike og sukker for balance. Derudover dufter den skønt af diverse julekrydderier. Kanel, allehånde, kardemomme og laurbærblade.
Når først rødkålen er snittet og alle ingredienser er puttet i en gryde, så er det en nem opskrift. Rødkålen skal nemlig bare stå og simre i 1 1/2 times tid og så kan du jo gå og ordne andre ting imens. Eller tage en slapper på sofaen 😉
Jeg elsker generelt salater og om vinderen findes der en masse lækre slags, hvor det især er kål, der er i fokus. Se alle mine vinteropskrifter her.
Holdbarhed på hjemmelavet rødkål
Du kan sagtens lave denne rødkål ala Meyers en dag eller to inden at den skal bruges. Pur den evt. på glas med et låg, der kan lukkes tæt. Den smager klart bedst varm, så jeg anbefaler, at du luner den i en gryde, inden du spiser den.
Server den til en klassisk julemiddag eller brug den i en frikadelle- eller flæskestegssandwich.
Gå også på opdagelse her for flere opskrifter på nemme og lækre vegetarretter >>
Reklamelinks er markeret med*
Rødkål ala Meyers
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 kg rødkål ((ca. 1/2 rødkål))
- 1 tsk kanel
- 2 tsk allehånde
- 2 tsk kardemomme
- 4 laurbærblade
- 3 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 4 dl æblemost
- 2 dl æblecidereddike
Tilberedelse
- Varm rapsolie i en stor gryde
- Fjern de yderste blade fra rødkålen og skær det i tynde strimler. Steg det i ca. 5-10 min til det begynder at falde lidt sammen.
- Nu er det tid til at putte krydderier i. Tilsæt kanel, allehånde, kardemomme, laurbærblade, sukker og salt og rør godt rundt.
- Tilsæt derefter æblemost og æblecidereddike.
- Lad det simre i minimum 1 ½ time under låg, som der står en smule åbent. Smag evt. til.