Rødbedebøffer

Rødbedebøffer – nemme vegetariske rødbedebøffer. Server dem med en salat eller i en vegetarisk burger. Klar på 30 minutter.

Rødbedebøffer, eller rødbedefrikadeller, er vegetariske bøffer, der er super nemme at lave. De indeholder få ingredienser og består blandt andet af rødbede, havregryn og æg.

De er oplagte i en snasket vegetarburger.

Se flere opskrifter på nem, vegetarisk hverdagsmad her

stegte rødbedebøffer

Vegetarburger med rødbedebøffer

Du kan enten forme ‘farsen’ til mange små rødbedefrikadeller eller du kan lave fire store rødbedebøffer, så de har ca. samme størrelse, som når man laver bøffer af hakket oksekød.

Her har jeg smurt en brioche bolle (købt, da jeg synes de er super gode) med mayo på den ene side og grovkornet sennep på den anden. Derudover er der salat i, avocado og lynsyltede rødløg. Jeg tror også det kunne have været lækkert med eksempelvis cheddar eller smørstegte løg.

vegetarisk burger med rødbedebøf

Her viser jeg et andet serveringsforslag, hvor jeg har serveret en rødbedebøf til alt godt fra grøntsagsskuffen og syltede rødløg. Det du ser ved siden er rødbedebøffen er sådan set bare pandestegte kartofler, squash, hvidløg, løg og persille. Gavmildt smagt til med citronsaft, salt og peber.

Se også mine opskrifter på: Vegetariske bøffer med kidneybønner og søde kartofler og i denne kategori har jeg samlet alle mine opskrifter på vegetariske frikadeller.

vegetarisk rødbedebøf
rødbedebøffer
rødbedeburger rødbedebøffer

Opskrift på rødbedebøffer

Reklamelinks er markeret med*

vegetarisk aftensmad
4,86 fra 7 stemmer

Rødbedebøffer

Nemme vegetariske rødbedebøffer (kan også laves til frikadeller). De er perfekte som tilbehør eller i en burger. Klar på 30 minutter.
Antal: 4 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

  • 400 g rødbeder (ca. 2 mellemstore)
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 2 æg
  • 1 dl hakket persille ((jeg elsker bredbladet persille))
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie til stegning (måske mere)

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Skræl rødbederne og riv dem groft. Pres vandet ud af rødbederne mellem hænderne, så godt du kan. Jeg gør det i håndvasken.
    400 g rødbeder
  • Hæld rødbederne i en stor skål og bland med æg, hakket persille, havregryn og salt og peber og mix det hele godt sammen.
    100 g finvalsede havregryn,2 æg,1 dl hakket persille,1 tsk friskkværnet peber,1 tsk salt
  • Form 4 rødbedebøffer med hænderne (et trick er at gøre dine hænder let fugtige) og steg dem på i olivenolie indtil de er gyldne på begge sider.
    2 spsk olivenolie til stegning
  • Steg dem i ca. 8 minutter på hver side ved mellem temperatur.

Noter

Jeg har ikke prøvet at lave dem med sådan noget revet rødbede, man køber på pose, men det tror jeg godt, man kan bruge. Det er dog mere tørt i det, så du skal muligvis tilsætte endnu et æg. 
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,86 fra 7 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Opskrifter med rødbede

Til trods for, at min blog hedder ‘Beetroot Bakery’, så har jeg faktisk ikke vildt mange opskrifter med rødbede. Jeg synes nok mest bare at navnet lød godt, da jeg skulle finde på et navn. Det er ikke nemt med de navne der, kan jeg godt sige jer. De fleste er taget, så man skal være kreativ. Jeg elsker heldigvis bloggens navn, så det var et godt valg, jeg tog tilbage i 2014.

Dog har jeg da flere gode opskrifter, og jeg synes rødbede er en fantastisk grøntsag. Eksempelvis laver jeg ofte denne salat med revet rødbede, feta og sesam. En af bloggens ældste opskrifter er denne ‘sunde’ chokoladekage, som indeholder en masse kogt rødbede.

Har du nogle gode retter/opskrifter, hvor du bruger rødbede?

burger med rødbedebøffer
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,86 from 7 votes (6 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments