Denne opskrift på rabarberkage med kokos og hvid chokolade er måske en af mine nye yndlingsopskrifter med rabarber. Rabarberkage med kokos og hvid chokolade er en super nem kage, som man bager i en springform (eller anden form). Den har en kagebund med kokossmag og et låg med rabarber og hvid chokolade.
Den er en ultra nem kage at lave, da den har et rustikt look, så du skal ikke bruge lang tid på at pynte og sådan. Rabarberkage med kokos og hvid chokolade kan både spises lun og kold og holder sig på køl i 3 dages tid. Alternativt kan den også fryses.
Server rabarberkage med kokos og hvid chokolade med:
Denne rabarberkage med kokos og hvid chokolade er meget fugtig i konsistensen og kan sagtens spises, som den er, men den smager også rigtig godt en lidt creme fraiche til. Skal det være ekstra lækkert, så kan man blande det op med vaniljepulver eller vaniljesukker. Ellers kan den også serveres med en kold vaniljeis eller flødeskum.
Jeg tror helt sikkert den smager bedst, hvis den nydes udenfor i en god stol og i en solstråle 😉
Glutenfri rabarberkage med kokos
Jeg har ikke selv forsøgt at bage denne rabarberkage i en glutenfri version, men en sød følger på Instagram skrev til mig, at hun havde lavet en med stor succes. Hun havde byttet hvedemel ud med en blanding af 50% rismel og 50% boghvedemel. Så er tippet hermed givet videre, hvis du kunne tænke dig at bage en glutenfri rabarberkage.
Reklamelinks er markeret med*
Rabarberkage med kokos og hvid chokolade
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 450 g rabarber (ca. 8 stænger)
- 3 spsk sukker
- 200 g blødt smør
- 300 g rørsukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 æg
- 130 g kokosmel
- 150 g hvedemel
- 1 ½ tsk bagepulver
- ½ øko citron, skallen
- 80 g hvide chokoladeknapper med karamelsmag (eller bare almindelige hvide chokoladeknapper)
- Smør til springformen
Tilberedelse
- Rens rabarberstængerne og skær dem i små tern af ca 1-2 cm. Vend dem med sukker og lad dem stå.
- Imens røres smør og sukker til en cremet konsistens med et elektrisk piskeris (eller med håndkraft). Tilsæt derefter æg og pisk. Sigt vaniljesukker, hvedemel og bagepulver og tilsæt kokosmel og citronskal og vend dejen godt rundt
- Fordel dejen i en smurt springform (24 cm i diameter) og hæld rabarberstykkerne og chokoladeknapperne ovenpå. Pres dem lidt ned i dejen.
- Bag ved 200 grader i ca. 40-50 minutter. Lad rabarberkagen køle lidt af før du fjerner springformen.
- Drys evt med flormelis og served med creme fraiche rørt op med vaniljepulver
Rabarber opskrifter
Jeg ELSKER rabarber og når jeg engang får mig en have, så skal der helt sikkert være rabarber. Af opskrifter med rabarber, så kan du allerede finde min bedste opskrift på rabarbercrumble, rabarbermuffins med hvid chokolade og en opskrift på en nem rabarbersaft.
Sådan et glas med rabarbersaft med isterninger og måske en skive citron. Mmmmh det er bare smagen af sommer lige der.
Kage med rabarber og kokos
Her kommer nogle noter/inspiration til andre måder du kan lave rabarberkage med kokos og hvid chokolade.
- Hvid chokolade: Rabarber og hvid chokolade er bare to rigtig gode venner. Den lidt syrlige smag fra rabarberne sammen med den den hvide chokolade. Mums! Her har jeg brugt en version af hvid chokolade med karamelsmag og jeg siger jer, det er next level. Jeg tror, det også er det man kalder amber chokolade eller dulche leche chokolade. Men kan du ikke finde det, så er helt normal hvid chokolade også super lækkert. Og kan du ikke finde chokoladeknapper (eller er de for dyre), så kan du også sagtens bare hakke en plade i mindre stykker.
- Rabarber: Hvis du ikke kan finde friske rabarber, så kan du også lave denne kage med rabarber fra frost. Den kan også laves med andre frugter, sådan æble, blåbær eller hindbær.
- Rarbarberkage med marcipan: Et andet godt match ud over rabarber og hvid chokolade er rabarber og marcipan. Så hvis du har noget marcipan liggende, så kan du også bruge det i denne opskrift. Du kan enten rive det/hakke det i tern og hælde det i dejen eller du kan skære det i små tern og drysse ovenpå sammen med rabarberstykkerne.
Lidt om rabarber
Jeg glæder mig hvert år til det bliver rabarbersæson, hvilket er to gange om året. Fra april til juni og så igen fra august til september. Der findes mange forskellige arter, så det kan nok også have noget at skulle sige.
Det er en smuk plante og det er en af de første, der kommer i sæson og fortæller os, at sommeren er nær. Åbenbart er det en grøntsag og ikke en frugt. Se, det vidste jeg ikke. Måske fordi man mest bruger rabarber i det søde køkken, hvor den giver et dejligt og frisk modspild i mange desserter.
Man kan dog også bruge rabarber i eksempelvis salater, hvor man kan bruge syltede rabarber.
Når jeg engang får mig en have, så skal jeg helt sikkert have mig nogle rabarberplanter. De skulle også være ret hårdføre, så det er jo også et plus. Det smarte ved dem er også, at de kan fryses, så hvis man har for mange, så kan man altid fryse dem ned (eller forære dem væk selvfølgelig).