Denne opskrift på proteinboller er fyldt med, du gættede det, proteiner!
Denne her opskrift har jeg ‘skyldt’ jer længe, men jeg lover det har været ventetiden værd ;). Det er nemlig boller fyldt med protein! Det er første gang jeg bager med linser og jeg er meget tilfreds med resultatet. De smager simpelthen SÅ godt! Og så mætter de dejligt meget, da linserne er proppede med proteiner. Du kan spise dem om morgenen, eller bruge dem som sandwichbolle med eksempelvis grønsagslækkerier 🙂
Prøv også min opskrift på sort dahl med belugalinser
Reklamelinks er markeret med*
Proteinboller med belugalinser
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 dl belugalinser
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk havsalt
- 1 tsk agavesirup
- 500 g hvedemel
- 200 g groft fuldkornshvedemel
- 2 spsk chiafrø
Tilberedelse
- Kog linserne efter anvisninger på pakken2 dl belugalinser
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og agavesirup5 dl lunkent vand,25 g gær,1 tsk havsalt,1 tsk agavesirup
- Tilsæt mel og chiafrø500 g hvedemel,200 g groft fuldkornshvedemel,2 spsk chiafrø
- Når linserne er kogt færdigt og kølet lidt af, tilsættes de og der røres godt rundt
- Sæt til hævning i minimum en time
- Form dem til boller med en ske og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.