Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Vegetarisk tikka masala med linser og kikærter
Antal
4
portioner
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
40
minutter
min
Samlet tid:
50
minutter
min
Ingredients
1
tsk
tørret ingefær
4
tsk
gaham massala
1
tsk
røget paprika
1
tsk
chiliflager
2
tsk
gurkemeje
1
spsk
sukker
2
mellemstore løg
3
fed
hvidløg
25
g
smør
1,5
spsk
tomatpure
5-7
dl
vand
1
dåse
hakkede tomater
1
terning
grøntsagsbouillon
1
dl
tørrede røde linser
1
dl
tørrede grønne linser
1
dåse
kikærter
2,5
dl
madlavningsfløde (evt havrefløde)
2
tsk
limesaft
salt
peber
Ideer til tilbehør
Læg alle varer i kurv på Nemlig
Kokkens noter
Hvor meget vand der skal i, afhænger af, hvilke linser du bruger. Start derfor med fem dl og kom så ekstra vand i, hvis du synes.
Tilberedning
Mål alle krydderiene af og hæld dem i en lille skål, så du har dem klar.
1 tsk tørret ingefær,
4 tsk gaham massala,
1 tsk røget paprika,
1 tsk chiliflager,
2 tsk gurkemeje,
1 spsk sukker
Hak løg og hvidløg fint. Smelt smør i en stor gryde. Tilsæt så krydderierne, løg og hvidløg og rør rundt i et par minutter. Tilsæt tomatpure og rør rundt i et minuts tid.
2 mellemstore løg,
3 fed hvidløg,
25 g smør,
1,5 spsk tomatpure
Tilsæt så vand, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Rør rundt og lad det stå i ca. 10 minutter eller til det begynder at simre.
5-7 dl vand,
1 dåse hakkede tomater,
1 terning grøntsagsbouillon
Skyld linserne og tilsæt dem. Lad retten simre i ca. 20-30 minutter eller til linserne er færdige.
1 dl tørrede røde linser,
1 dl tørrede grønne linser
Si kikærterne og tilsæt dem.
1 dåse kikærter
Tilsæt fløde, limesaft og smag til med salt og peber og lad rettem simre i 5 minutter.
2,5 dl madlavningsfløde (evt havrefløde),
2 tsk limesaft,
salt,
peber
Server eksempelvis med bredbladet persille, ris, naanbrød og creme fraiche