Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter
Antal 3personer
Forb. tid: 15 minuttermin
Tilb. tid: 1 minutemin
Samlet tid: 1 timet15 minuttermin
Ingredients
2aubergine(ca. 450 g i alt)
1dåse kikærter((240 g i drænet vægt) )
4fedhvidløg
80gsoltørrede tomater i olie(ca. ½ glas. Tag dem op med en gaffel og lad dem dryppe let af)
2spsktomatpure
1spskfrisk eller tørret timian
4spskolivenolie
2dl pastavand(det vand pastaen har kogt i )
200gpasta(eksempelvis linguini)
2spsk citronsaft
kværnet peber og flagesalt
revet pecorino
Kokkens noter
Obs: Der er til ca. 3-4 personer, hvilket afhænger af, om du eksempelvis serverer en salat til eller andet. Det er i hvert fald ikke til fire store portioner.
Tilberedning
Vi skal først have vores aubergine i ovnen, da de tager længst tid. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Vask og tør dine aubergine. Prik huller i den/dem med en gaffel og læg den/dem på en bageplade med bagepapir. De skal bages i ca. 30-40 minutter. Alt afhængigt af, hvor store den/de er.
2 aubergine
Nu til kikærterne. Dræn kikærterne for væske, vask dem i en finmasket si og tør dem med et stykke køkkenrulle. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys 2 spsk olivenolie + 1 tsk flagesalt. Put bagepladen i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter. Eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud, når de er færdige og lad dem køle af på en tallerken.
1 dåse kikærter
Imens du venter på tingene i ovnen bliver klar, kan du finde de andre ingredienser klar og hakke hvidløget fint, samt hakke de soltørrede tomater groft.
4 fed hvidløg, 80 g soltørrede tomater i olie
Når der er ca. 15 minutter til at auberginen er færdig kan du sætte pastavandet til at koge. Put pastaen i, når det koger. Hold øje med, hvornår det er færdigt. Smid ikke alt vandet ud, da vi skal bruge noget af det senere til sovsen.
200 g pasta
Når auberginen er blød tager du den ud skærer den på langs og river ’kødet’ ud med en gaffel. Selve 'skindet' skal vi ikke bruge.
Varm nu olivenolien på en pande. Tilsæt hvidlæg og rør rundt i et minuts tid. Tilsæt så tomatpure, de soltørrede tomater og timian.
2 spsk tomatpure, 1 spsk frisk eller tørret timian
Tilsæt aubergine kødet og lad det stege ved middel varme i ca. 5 minutter. Tilsæt 2 dl vand fra pastaen, 2 spsk citronsaft og lad det simre i 2-3 minuttert.
2 dl pastavand, 2 spsk citronsaft
Tilsæt så kikærterne og pastaen og rør det hele godt rundt. Smag til med salt og peber.