Denne vegetariske bolognese er spækket med grøntsager, så det er klart nemmest, hvis du finder din foodprocesser eller minihakker frem, så den kan klare hakkearbejdet for dig. Du kan også bruge en kniv, men så tager det længere tid. Hvis du vælger en kniv, vil jeg anbefale dig at forberede alle grøntsagerne inden du starter sovsen. Vælger du foodprocesseren, så kan du blende dem løbende, som jeg også gør i denne opskrift.
Varm noget olie i en stor gryde ved middel varme. Pil løg og hvidløg og halver dem. Smid dem i en foodprocesser, så de bliver hakket fint. Put løg og hvidløg i gryden og rør rundt.
1 løg, 3 fed hvidløg, olie til at stege i
Nu til de andre grøntsager. Vask din squash og skær den i skiver af 5-7 cm. Put dem i foodprocessoren og blend til de er hakket i små stykker. Put derefter indholdet i gryden sammen med løg og hvidløg.
160 g squash
Vask svampene og giv også dem i en tur i foodprocesseren inden de kommer i gryden. Husk at røre rundt i gryden undervejs.
200 g brune svampe
Gør det samme med auberginen og til sidst med skrællede gulerødder.
300 g aubergine, 200 g gulerødder
Tilsæt tørret timian og tørret oregano og steg grøntsagerne af i minium 10 minutter eller til de begynder at blive bløde.
2 tsk tørret timian, 2 tsk tørret oregano
Hak de soltørrede tomater i mindre stykker og tilsæt dem til gryden sammen med tomatpureen. Lad det stege med i et par minutters tid.
50 g soltørrede tomater i olie, 70 g tomatpure
Tilsæt så hakkede tomater, vand, rødvin og grøntsagsbouillion.
Skyld de røde linser under en si og hæld også dem i.
100 g røde linser
Lad nu sovsen simre i minimum 40-50 minutter under omrøring og smag til med salt og peber. kog spaghettien efter anvisninger på pakken. Server med kogt pasta og revet parmesan.