1kgknoldselleri(svarer til 1 (stort) knoldselleri))
2æg
50grevet cheddar
50gpankorasp((svarer til 2 dl))
1tskflagesalt
2spsksmagsneutral olie
25gsmør
Smørstegte løg
2mellemstore løg(300 g)
25gsmør
1tsksukker
salt og peber
Andet
4spskaioli
40gFeldsalat
4spsksyltede agurker
4brioche boller
Tilberedning
Selleribøffer
Kog 1 ½ liter vand i en stor gryde. Kom en terning grøntsagsbouillon ved og lad den opløse.
1 terning grøntsagsbouillon
Skær sellerien i skiver af 1 cm og fjern derefter skrællen. Vask dem da der kan sidde jordrester på og kom dem derefter i gryden med det kogende vand. Alle knolde er forskellige, men det skulle gerne give 4 flotte stykker og nogle mindre. Kog i 5 minutter. Si vandet fra når de er færdige.
1 kg knoldselleri
Imens kan du gøre klar til paneringen. Pisk æg i en skål og stil til siden. Bland ost, rasp og salt i en skål.
2 æg, 50 g revet cheddar, 50 g pankorasp, 1 tsk flagesalt
Varm olie og smør på en pande ved middelvarme.
2 spsk smagsneutral olie, 25 g smør
Vend selleristykkerne i æg og derefter raspblandingen. Det kan hjælpe at holde dem i hånden og så drysse/trykke paneringen oven på. Samt komme ekstra på, når de er på panden.
Kom dem på panden og steg til de er gyldne på begge sider.
Smørstegte løg
Pil løgene. Halver dem og skær dem i tynde skiver.
2 mellemstore løg
Opvarm smøret på panden og steg løgene i ca. 10 minutter eller til de begynder at blive bløde.
25 g smør
Tilsæt sukker og steg videre til de karamelliserer.
1 tsk sukker
Smag til med salt og peber.
salt og peber
Sådan samles burgeren
Opvarm bollerne. Det kan du enten gøre i ovnen, i en brødrister eller du kan stege dem på panden i en smule smør. Evt i samme pande, som du lavede smørstegte løg.
Kom mayo på både under og -overbollen. Nu skal den bygges op. Kom først salat på, så selleribøf, så løg og til sidst syltede agurker.