1kgknoldselleri(svarer til 1 (stort) knoldselleri)
2æg
50grevet cheddar
50gpankorasp(svarer til 2 dl)
1tskflagesalt
2spsksmagsneutral olie til at stege i
25gsmør
Tilberedning
Kog 1 ½ liter vand i en stor gryde. Kom en terning grøntsagsbouillon ved og lad den opløse.
1 terning grøntsagsbouillon
Skær sellerien i skiver af 1 cm og fjern derefter skrællen. Vask dem da der kan sidde jordrester på og kom dem derefter i gryden med det kogende vand. Alle knolde er forskellige, men det skulle gerne give 4 flotte stykker og nogle mindre. Kog i 5 minutter. Si vandet fra når de er færdige.
1 kg knoldselleri
Imens kan du gøre klar til paneringen. Pisk æg i en skål og stil til siden. Bland ost, rasp og salt i en skål.
2 æg, 50 g revet cheddar, 50 g pankorasp, 1 tsk flagesalt
Varm olie og smør på en pande ved middelvarme.
2 spsk smagsneutral olie til at stege i, 25 g smør
Vend selleristykkerne i æg og derefter raspblandingen. Det kan hjælpe at holde dem i hånden og så drysse/trykke paneringen oven på. Samt komme ekstra på, når de er på panden.
Kom dem på panden og steg til de er gyldne på begge sider.