Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Luciaboller med safran og kardemomme
Antal
12
stk
Forb. tid:
1
time
t
40
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
2
timer
t
Ingredients
75
g
smør
2,5
dl
mælk
25
g
gær
0,2
g
safran
(eller 1/2 tsk)
1
tsk
salt
3
spsk
sukker
1
tsk
kardemomme
2
æg
(det ene er til pensling)
500
g
hvedemel
Rosiner til at pynte med
Tilberedning
Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter mælken. Tag gryden af, når mælken er fingervarm.
75 g smør,
2,5 dl mælk
Hæld det over i en skål (den til din røremaskine, hvis du bruger sådan en) og opløs gæren.
25 g gær
Tilsæt safran (du kan enten komme det i en morter eller prøve at knuse det med fingrene - det gjorde jeg), salt, sukker, kardemomme og 1 æg.
0,2 g safran,
1 tsk salt,
3 spsk sukker,
1 tsk kardemomme
Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, mens du ælter dejen. Den skal have ca. 5-7 min i en røremaskine og skal være fugtig, men slippe siderne.
500 g hvedemel
Sæt den til hævning i ca 1 time.
Form derefter dine luciaboller. Opdel dejen i 12 stykker og rul dem til pølser, som du derefter former som s'er.
Pensl med 1 sammenpisket æg og pynt med rosiner.
Rosiner til at pynte med
Lad dem hæve yderligere i ca 40 min.
Bag i ca. 15-20 min ved 200 grader (varmluft) eller til de er blevet gyldne på toppen.