Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Knuste kartofler med hvidløg og basilikum
Antal
3
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredients
500
g
kartofler
(små/mellemstore)
½
dl
olivenolie
2
fed
hvidløg
1
tsk
havsalt
1
tsk
peber
1
håndfuld
frisk basilikum
Tilberedning
Vask kartoflerne og skrub dem godt. Skrællen skal nemlig blive på, da den bliver lækker sprød i ovnen.
500 g kartofler
Kog kartoflerne til du kan stikke en kniv igennem, men uden at de et helt færdige.
Imens de koger, så kan du lave oliedressingen. Bland olie med finthakket hvidløg, hakket basilikum, salt og peber og rør godt rundt.
1/2 dl olivenolie,
2 fed hvidløg,
1 tsk havsalt,
1 håndfuld frisk basilikum,
1 tsk peber
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er færdige og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Knus dem med det du nu synes er nemmest. Jeg brugte bunden af mit store dl. bæger. En kop kunne måske også være en idé.
Drys derefter olieblandingen over alle kartoflerne og sørg for hvidløget bliver fordelt ligeligt.
Bag i ovnen i ca. 20 min eller til de begynder at blive gyldne.
Drys evt. med lidt ekstra frisk basilikum og voila, så er de klar til at blive spise. De smager både godt varme og kolde.