* Eller salatost hvis du foretrækker en mildere smag
Tilberedning
Kikærtebøffer
Skær løg, hvidløg, persille og guleroden ud i grove stykker og put det en en food processor eller minihakker. Blend til det bliver finthakket i konsistensen. Kom det over i en stor skål. Alternativt kan du hakke det hele meget fint, men det går langt hurtigere med en blender af en art.
Skyl kikærter grundigt og lad kikærterne dryppe af i en sigte for vand. Dup dem gerne med lidt køkkenrulle.
2 dåser kikærter
Kom kikærterne i food processoren og blend det hele meget groft. Måske bare to-tre gange, hvor du trykker på blenderen. Pas på du ikke blender for meget, da farsen ellers bliver får 'våd' og nærmest hummus agtig.
Kom kikærterne over i den store skål og tilsæt æg, mel og krydderier til farsen. Bland det hele godt sammen.
Varm rigeligt med olie på en pande ved middelvarme.
50 g pankorasp, olie til at stege i
Kom rasp på en tallerken. Fugt hænderne en smule og form én bøf af gangen. Hæld rasp på den, mens du stadig holder den i hånden. Gør det på begge sider og evt. af flere omgange, hvis der ikke sidder så meget fast. Du skal være lidt forsigtig, så de ikke falder fra hinanden. Når først de bliver stegte, så bliver de mere faste i det.
Kom kikærtebøfferne på panden og steg dem i ca. 8 minutter på hver side.
Stegt aubergine
Skyl auberginen, og skær den i skiver a ca. 1 cm. Drys med groft salt, og lad dem trække i 10-15 minutter.
300 g aubergine, 2 spsk groft salt
Kom rigeligt olivenolie nok på en pande og varm detop ved middel varme. Børst saltet af aubergine skiverne og dup vandet af med et stykke køkkenrulle. Steg skiverne i olien til de har fået godt med farve og er blevet bløde i konsistensen.
Råsyltede rødløg
Halver løget og skær det i tynde ringe. Bland løg med citronsaft, sukker og salt og stil dem i køleskabet i minimum 15 minutter.
100 g rødløg, 2 spsk citronsaft, 2 spsk sukker, ½ tsk fint salt
Feta-tzatziki
Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en finmasket si. Drys med ½ tsk fint salt og vend det rundt. Lad agurken ligge i sien og dræne for væde i ca. 15 minutter og mas væsken ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
125 g agurk
Imens blandes de øvrige ingredienser til dressingen. Rør yoghurten sammen med smuldret feta/salatost, presset hvidløg, olivenolie og citronsaft. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med peber og evt. mere salt, hvis den mangler. Stil den på køl til når du skal bruge den.
200 g græsk yoghurt, 70 g feta*, 2 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, salt og peber
Til servering
Varm bollerne og kom fyld i dem. Hvis de skal være ekstra lækre, så kan du stege bollerne i smør på en pande.