Skær løg, hvidløg, persille og guleroden ud i grove stykker og put det en en food processor eller minihakker. Blend til det bliver finthakket i konsistensen. Kom det over i en stor skål. Alternativt kan du hakke det hele meget fint, men det går langt hurtigere med en blender af en art.
Skyl kikærter grundigt og lad kikærterne dryppe af i en sigte for vand. Dup dem gerne med lidt køkkenrulle.
2 dåser kikærter
Kom kikærterne i food processoren og blend det hele meget groft. Måske bare to-tre gange, hvor du trykker på blenderen. Pas på du ikke blender for meget, da farsen ellers bliver får 'våd' og nærmest hummus agtig.
Kom kikærterne over i den store skål og tilsæt æg, mel og krydderier til farsen. Bland det hele godt sammen.
Varm rigeligt med olie på en pande ved middelvarme.
olie til at stege i
Kom rasp på en tallerken. Fugt hænderne en smule og form én bøf af gangen. Hæld rasp på den, mens du stadig holder den i hånden. Gør det på begge sider og evt. af flere omgange, hvis der ikke sidder så meget fast. Du skal være lidt forsigtig, så de ikke falder fra hinanden. Når først de bliver stegte, så bliver de mere faste i det.
50 g pankorasp
Kom kikærtebøfferne på panden og steg dem i ca. 8 minutter på hver side.