15gpurløg(svarer til en lille plante fra supermarkedet)
1æg
1 ½tsk salt
1tskkværnet peber
Olivenolie til at stege i
Kokkens noter
Hvis du bruger kartofler fra dagen før, der allerede er kogte, så skal du ændre lidt i mængden. Kogte kartofler vejer mere end rå kartofler, da de har suget vand til sig. Her skal du ca. bruge ca. 800 g.
Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem evt i mindre stykker, hvis de er store. Kog kartoflerne til de falder af gaflen. Mos dem i en stor skål sammen med smør og mælk til du får en cremet konsistens, men stadig med små 'chunks' i. Jeg bruger en gaffel.
700 g kartofler*, 2 spsk mælk, 25 g smør
Tilsæt æg og mel og salt og peber og bland det hele grundigt.
150 g hvedemel, 1 æg, 1 ½ tsk salt, 1 tsk kværnet peber
Hak purløg og rør det i farsen til det hele er blandet godt rundt.
15 g purløg
Del kartoffelblandingen i 8 lige store portioner og form bøffer med hænderne. Det hjælper at gøre dem let fugtige.
Opvarm olivenolien på en pande, og steg bøfferne, indtil de er gyldne på begge sider.