Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Jordskokkesuppe med østershatte
Antal
3
portioner
Forb. tid:
25
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredients
300
g
jordskokker
300
g
kartofler
1
løg
Olivenolie til at stege i
2
tsk
tørret timian
Salt og peber
6
dl
vand
1
tsk
grøntsagsbouillon
(eller 1 terning)
2
dl
madlavningsfløde
½
tsk
muskat
250
g
østershatte
1
spsk
smør
Tilberedning
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre tern. Put dem i en stor gryde med olivenolie.
Tilsæt løg i store tern, hvidløg og salt og peber og steg i ca 2-5 minutter.
Tilsæt tørret timian, vand og grøntsagsbouillon.
Lad simre i ca 15 min til kartofler og jordskokker er møre.
Tilsæt 2 dl madlavningsfløde, ½ tsk muskatnød og blend med en stavblender.
Smag suppen til med salt og peber og tilsæt evt mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
Nu til svampene. Smelt smør på en pande. Vask svampene og skær dem i skiver og steg dem til de bliver gyldne. Krydr med salt og peber.